Μουντιάλ 2018: Μάχη Αργεντινής – Κροατίας για την πρωτιά

Ένας από τους κρισιμότερους αγώνες του Μουντιάλ, θα διεξαχθεί απόψε 21 Ιουνίου (21:00) στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Κροατία, με τους Νοτιοαμερικανούς να χρειάζονται την νίκη και τους Ευρωπαίους να παίζουν για δύο αποτελέσματα.

Μετά την απογοητευτική πρεμιέρα και το 1-1 με την Ισλανδία, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του, καλούνται ν΄ αποδείξουν ότι δικαίως συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί για το τρόπαιο.

Όμως, πρωτίστως θέλουν τουλάχιστον έναν βαθμό για να μείνουν «ζωντανοί» στην υπόθεση-πρόκριση, καθώς σε περίπτωση ήττας, το μέλλον τους στην διοργάνωση θα εξαρτάται από τις υπόλοιπες ομάδες.

Οι Κροάτες από την πλευρά τους, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, καθώς μετά το 2-0 επί της Νιγηρίας στην πρεμιέρα έχουν πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι προβληματίζεται για τον σχηματισμό που θα παρατάξει και επικρατέστερο σενάριο, είναι αυτό του 3-4-1-2 με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα.

Οι Ρόχο και Ντι Μαρία θα μείνουν εκτός 11αδας, στην άμυνα θα υπάρχουν τρία στόπερ, ο Μασεράνο θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής και ο Μέσι θα παίξει σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Αγουέρο και Παβόν ή Ιγκουαϊν. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, θα πρόκειται σίγουρα για ενα ρίσκο από την πλευρά του έμπειρου προπονητή, ο οποίος όμως στο πρόσφατο παρελθόν δοκίμασε αυτό το σχήμα, ασχέτως εάν δεν το προτίμησε στην πρεμιέρα.

Όσον αφορά στους Κροάτες, που παρά την νίκη στην 1η αγωνιστική, βιώνουν τα πρώτα «παρατράγουδα» με την αποπομπή του Κάλινιτς (σ.σ. αρνήθηκε να μπει αλλαγή στον αγώνα με την Νιγηρία) και κύριο μέλημα του Ζλάτκο Ντάλιτς είναι να κρατήσει ενωμένα και ήρεμα τ΄ αποδυτήρια.
Ο Κροάτης τεχνικός αναμένεται να εμπιστευθεί και πάλι το 4-2-3-1 με τον Μόντριτς σε ηγετικό ρόλο, τον Μάτζουκιτς στην κορυφή της επίθεσης και τους Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς να αναλαμβάνουν να περιορίσουν τον Μέσι.

Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Ακούνια, Πέρες, Σάλβιο, Μέσι, Αγουέρο, Παβόν (Ιγκουαϊν).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, η φιλόδοξη και νεανική Γαλλία κοντράρεται με το Περρού (18:00) και η Δανία με την Αυστραλία (15:00).

 

newsbomb.gr