(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Καταγραφή του πληθυσμού Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου – Βελτίωση και παρατήρηση των συνθηκών διαβίωσης τους

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  που εδρεύει στο χώρο του Δημαρχείου στην Κάτω Αχαΐα, στα πλαίσια της διερεύνησης των κοινωνικών χαρακτηριστικών των Ρομά έχει ξεκινήσει την καταγραφή του συγκεκριμένου πληθυσμού.

Η δράση πραγματοποιείται από την Κοινωνική Λειτουργό, την Ψυχολόγο και τον Διαμεσολαβητή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Σκοπός της παραπάνω ενέργειας είναι η περισυλλογή στοιχείων των κοινωνικών χαρακτηριστικών των Ρομά. Για το λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση τους, αν υπάρχει και ποια είναι, στα εισοδήματά τους και τον τρόπο αξιοποίησης  τους, στο μορφωτικό τους επίπεδο και κατά πόσο οι ίδιοι έχουν ολοκληρώσει το σχολείο αλλά και το αν παρακινούν τα παιδιά τους να παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα , καθώς επίσης και σε μία σειρά άλλων στοιχείων. Παράλληλα με την καταγραφή των ανωτέρω στοιχείων και τη συζήτηση μαζί τους για τους τρόπους βελτίωσης τους, γίνεται και παρατήρηση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η καταγραφή / διερεύνηση των Ρομά έχει ολοκληρωθεί στον πληθυσμό του καταυλισμού ‘Πισωσυκιά’ και θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους και στους υπόλοιπους καταυλισμούς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Στόχος των εργαζομένων του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά  είναι η καταγραφή αλλά και η παρατήρηση του πληθυσμού Ρομά με απώτερο σκοπό τη σειρά άλλων δράσεων που θα βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη τους στον κοινωνικό περίγυρο.