(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αποζημίωση χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια 24χρονου που σκοτώθηκε – Σε εργασίες κατεδάφισης κτιρίου

Αποζημίωση ύψους 525.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών στην οικογένεια του 24χρονου ράπερ Δημήτρη Κατσαντώνη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο εκτελώντας εργασίες σε εργοτάξιο στην Πάτρα, τον Μάρτιο του 2016.

Η οικογένεια του 24χρονου παλικαριού κατέθεσε αγωγή σε βάρος επτά εναγομένων, του εργολάβου, της τεχνικής εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου, κ.ά., υποστηρίζοντας πως επέδειξαν αμέλεια εφόσον δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και δεν είχε γίνει πρόληψη του προβλεπτού κινδύνου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος Δημήτρης, γνωστός και ως «SPM», κατά τη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε την περ. Παρασκευή και σύμφωνα με αυτήν έγινε δεκτή η αγωγή κατά των πέντε εναγομένων, ενώ απερρίφθη για τους άλλους δύο.

Συγκεκριμένα, υποχρεούνται να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο γονείς και το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία αδέλφια του, για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον χαμό του πολυαγαπημένου τους Δημήτρη.

Ωστόσο, η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 20.000 ευρώ στους γονείς και των 10.000 ευρώ για τα τρία αδέλφια του.

Οι εναγόμενοι κατά την εκδίκαση της απόφασης πλην του εργολάβου προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι δεν ευθύνονται για τον θάνατο του 24χρονου κατά τις εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής του χώρου.

Να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί η εκδίκαση στο ποινικό δικαστήριο.

Πηγή:Γνώμη

 

 

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, η σελίδα του 25χρονου στο facebook γέμισε από σπαρακτικά μηνύματα φίλων και συγγενών του. Με φράσεις όπως «Καλό ταξίδι λεβέντη μου», «Καλό ταξίδι αλάνι μου», «Καλό παράδεισο φιλαράκο» δεκάδες φίλοι αποχαιρετούσαν τον 25χρονο Δημήτρη. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ατυχία που του στέρησε τόσο πρόωρα και αναπάντεχα τη ζωή…