ΑΧΑΪΑ: Απάντηση της παράταξης Κρίκη για την καταψήφιση στην “Αναπτυξιακή” – “Νομιμότητα και διαφάνεια, πάγια θέση μας”

Ως η παράταξη που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαϊας, διακατεχόμαστε από ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης έναντι του επιχειρηματικού κόσμου.
Εκ του θεσμικού μας ρόλου, είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τα συμφέροντα του, έχοντας ως συντεταγμένες την απόλυτη διαφάνεια την ισονομία και την αποτελεσματικότητα του εμβληματικού φορέα των παραγωγικών τάξεων της Αχαϊας.
Επί έξι μήνες τώρα, με συγκεκριμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας, επιχειρούμε να συνδράμουμε στην προαναφερόμενη κατεύθυνση.
Δυστυχώς, όμως, προσκρούουμε συνεχώς στην αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαϊας, όπως αυτή εκφράζεται με τον πλέον ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο από τον πρόεδρο του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.
Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία της Αναπτυξιακής, από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι από τις 31/12/2015 λειτουργεί χωρίς να έχει νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση, καθώς τότε έληξε η θητεία της και έκτοτε δεν έγιναν εκλογές.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι σε δύο συνεδριάσεις του τρέχοντος έτους συμμετείχαν και άτομα τα οποία δεν έχουν καν εκλεγεί!
Μπροστά στην επιμονή του κ. Μαρλαφέκα να αποδεχθεί τα αυτονόητα, δηλ την νομιμοποίηση του ΔΣ της Αναπτυξιακης εμμένοντας στην τροποποίηση του Καταστατικού της Αναπτυξιακής,και όχι στην εναρμόνιση του με τη νεα νομοθεσία όπως και ο ίδιος επικαλείται η παράταξη μας προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πατρών με αίτημα το διορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι να οριστεί νόμιμη διοίκηση.

Υποχρεωθήκαμε να καταφύγουμε σε αυτή την ενέργεια για να μην μπει «λουκέτο» στην Αναπτυξιακή καθώς τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της, στο πλαίσιο της νομιμότητας και με όρους διαφάνειας, αποτελεί πάγια θέση της παράταξης μας.
Αλλά ο κ. Μαρλαφέκας, αντί να αναβάλει τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, αναμένοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου ως όφειλε και σε ένδειξη του στοιχειώδους σεβασμού που πρέπει να επιδεικνύουμε έναντι της ελληνικής Δικαιοσύνης, προχώρησε στη λήψη απόφασης για το κλείσιμο της Αναπτυξιακής χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την άρνηση μας να αποδεχθούμε την παράνομη πρακτική του.
Στο σημείο αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε στα μέλη μας ότι η παράταξη μας δεν ψήφισε την απόφαση αυτή , διότι θεωρούμε πως πρέπει η Αναπτυξιακή να παραμείνει σε λειτουργία με ένα διοικητικό συμβούλιο νόμιμο γιατί έχει να προσφέρει στην Αχαΐα .

Σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στο «κουκούλωμα»
παρατυπιών ή παρανομιών που έχουν μάλιστα ηθικό αυτουργό, με ονοματεπώνυμο. Το εάν θα κλείσει τελικά η Αναπτυξιακή ή όχι, απομένει να φανεί. Θα αποφανθεί επ’ αυτού η Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο κ. Μαρλαφέκας επιδιώκει το «λουκέτο» σ’ αυτήν με σκοπό να το χρεώσει στην παράταξη μας χρησιμοποιώντας μάλιστα και τους εργαζομένους της σαν ομήρους, εφόσον επικαλείται ως παράπλευρη επίπτωση τις απολύσεις τους!

Καλό θα ήταν, πάντως, έστω και την υστάτη στιγμή, ο ίδιος να αντιληφθεί ότι το Επιμελητήριο Αχαϊα δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός!

Και παράλληλα, αυτός και η παράταξή του να συνειδητοποιήσουν ότι όταν ως παράταξη εμείς λέμε «Επιμελητήριο για όλους», όπως είναι και το όνομα της, το εννοούμε και το υποστηρίζουμε στην πράξη!

 

Παράταξη μείζονος αντιπολίτευσης
Επιμελητηρίου Αχαΐας
Κρίκης Παναγιώτης
Επικεφαλής