ΠΑΤΡΑ: Κηδεύεται σήμερα ο Φιορεβάντε Μπακούνης – Θανάσιμη πτώση για τον τ. δημοτικό σύμβουλο

Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι συνθήκες που βρέθηκε νεκρός .Πρόκειται για τον Φιορεβάντε Μπακούνης 67 ετών, ιδιαίτερα γνωστό στην Πάτρα καθώς την είχε υπηρετήσει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, επί δημαρχιακής θητείας Ανδρέα Καράβολα.

Εγραψε ένα κείμενο, το ανάρτησε και λίγο αργότερα είχε φύγει από τη ζωή. «Το διάβασα. Φαινόταν ότι κάτι ανήγγελλε» μας είπε κατάπληκτος ένας παλιός σύντροφος, που έτυχε να είναι μακριά την ώρα του κακού.
Η «απολογία» του αυτόχειρα ήταν ένας αποχαιρετισμός, γραμμένος σε φορτισμένο ύφος, ασάφειες και υπό σύγχυση. Τις ώρες εκείνες επικρατούσε τρικυμία στην ψυχή του. Καιρό τώρα έδινε τις μάχες του, με προβλήματα που του υπονόμευαν τις ψυχικές και διανοητικές αντοχές. Στο τέλος, τον κατάπιε το σκοτάδι και μετά το κενό, κάτω από το σπίτι του στην Αγυιά.
Ο Φιορεβάντες Μπακούνης υπήρξε ένα πολύ γνωστό αλλά και πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο, με δράση στην πολιτική και την Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την τελευταία ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καράβολα. Είχε αγάπη και ροπή στον πολιτισμό, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι από αυτά που ονειρευόταν και πίστευε πως είχε μέσα του. Ανθρωπος με ευαίσθητο ψυχισμό, βρήκε διέξοδο, μεγαλωμένος, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Δήλωνε σε γνωστούς και φίλους την πρόοδό του στις σπουδές που είχε ακολουθήσει, ολοκληρώνοντας με επιτυχία και υπερηφάνεια. Για κάποιο διάστημα πήρε ανάσες από την ενασχόληση αυτή. Αλλά δεν έφτασαν.
Μέχρι το βράδυ χθες δεν είχαν υπάρξει ανακοινώσεις και δηλώσεις. Δεν είναι αυτά ζητήματα «κλασικού» χειρισμού. Η σιωπή δήλωνε αμηχανία και δυσκολία. Και αποστάσεις, πια.
Η κηδεία του θα γίνει στις 12μ.μ στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Πάτρας.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Ένας  67χρονος, έχασε τη ζωή του, τα ξημερώματα, μετά από πτώση  από μπαλκόνι 3ου ορόφου κτιρίου, κοντά στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα της Ανθούπολης Πατρών.

Στις 3π.μ  , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας βρέθηκε στο κενό και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.