Μπαρμπαρούσης:- Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή και για την άγρια καταδίωξη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τη σύλληψη του βουλευτή Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα και δεν σταμάτησε στα μπλόκα της αστυνομίας. Ο βουλευτής δεν σταμάτησε στο αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί στη γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη στην περιοχή Ρίου Αντιρρίου. Το αυτοκίνητο του βουλευτή διέσχισε τη γέφυρα χωρίς να σταματήσει και όταν τα περιπολικά κινήθηκαν εναντίον του, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει κινηθεί προς την Αιτωλοακαρνανία όπου είναι η εκλογική του περιφέρεια και κρύβεται.
Οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι για τις δηλώσεις του στην Βουλή ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη με το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η νέα δικογραφία για την καταδίωξη

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τη συμπεριφορά που επέδειξε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν με επικίνδυνο τρόπο και με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ είναι καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Με εντολή του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό όχημα.

enikos.gr