Μπακογιάννη για Κοτζιά: Είναι υβριστής και εγωιστής – Είσαι πολιτικός με ναρκισσιστική φαντασία της απαντά ο ΥΠΕΞ

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα» δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με τον Νίκο Κοτζιά.

«Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.

Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.

Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε συγκεκριμένα η πρώην υπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στην Ντόρα Μπακογιάννη με ανακοίνωση ποιυ εξέδωσε το «Πράττω».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την εμπάθεια, τον λαϊκισμό και τις προσωπικές πικρίες κανείς δεν μπορεί να τις απαγορεύσει, σε έναν πολιτικό με ναρκισσιστική φαντασία. Η κυρία Ντόρα (Θεοδώρα) Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου, στην προσπάθεια της να συκοφαντήσει τον πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ και υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ακολούθησε την τακτική που ακολουθούν όλοι οι λασπολόγοι όταν φτάνει η ώρα της αλήθειας για τα πεπραγμένα τους», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ».

Η ανακοίνωση λέει ακόμα ότι «η Κυρία Ντόρα (Θεοδώρα) Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου θέλησε να αμφισβητήσει το πανεπιστημιακό έργο του Νίκου Κοτζιά, αντί να αναφέρει τις θέσεις της για την επικείμενη συμφωνία με την πΓΔΜ. Εμείς ως ΠΡΑΤΤΩ θα επιθυμούσαμε κάποιες απαντήσεις από την κυρία Ντόρα (Θεοδώρα) Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου, στα παρακάτω ερωτήματα για το δικό της έργο μόνο κατά την θητεία της στο υπουργείο των Εξωτερικών:

Ποια ήταν η θέση σας στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο;

Πόσο κόστισαν στο Υπουργείο Εξωτερικών οι χολιγουντιανές νύχτες στις ΗΠΑ μαζί με την πολυπληθής συνοδεία σας, που σε αριθμό συνοδείας πλησίασε την αποστολή των ΗΠΑ;

Ποιος έδωσε την άδεια να προσγειώνονται τα αεροσκάφη της κρατικής αεροπορίας των Σκοπίων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με τις επιγραφές «Μακεδονία»;

Ποιος συμφώνησε το 2008 τη σύνθετη ονομασία στα Σκόπια με γεωγραφικό προσδιορισμό και ποια ήταν αυτή η ονομασία;

Ποιες είναι οι ευθύνες σας ως υπουργός των Εξωτερικών, για το γνωστό σκάνδαλο της Ουρουγουάης και τις αποδράσεις Χριστοφοράκου και Καραβέλα;».

Και καταλήγει: «Τα ενδεικτικά ερωτήματα μας, αναφέρονται μόνο στη δράση σας ως υπουργό των Εξωτερικών και όχι σε όλη την πολιτική σας διαδρομή, γιατί θα χρειάζονταν τόμοι ερωτήσεων για να καλύψουν την έως σήμερα πολιτικά “επιτυχημένη” Δράση σας».