Το PES καλεί τη Φώφη να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Νέες αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής η στάση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο καλεί τα μέλη του να στηρίξουν την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Ως γνωστόν, η Φώφη Γεννηματά δεν δίνει την στήριξή της στην κυβέρνηση για τη συμφωνία, άποψη με την οποία διαφωνούν τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης όσο και οι Γ. Παπανδρέου, Γ.Καμίνης, Θ. Θεοχαρόπουλος.

Τώρα έρχεται το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να κάνει λόγο για «ιστορική συμφωνία» για την επί δεκαετίες διαμάχη για το όνομα της ΠΓΔΜ και να δώσει τα εύσημα σε Αθήνα και Σκόπια που την πέτυχαν.

Ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεβ αποθεώνει επίσης τους Τσίπρα και Ζάεφ. «Ολοι οι προοδευτικοί άνθρωποι και κόμματα στην Ευρώπη κατανοούμε και εκτιμούμε τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ» αναφέρει και προσθέσει: «Εδειξαν θάρρος και ικανότητα ηγεσίας σε όλους μας».

Ο Στάνισεβ υπενθυμίζει ότι «το PES έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες» και καταλήγει λέγοντας: «Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι με τους δύο πρωθυπουργούς (σ.σ. Τσίπρα και Ζάεφ) κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».