Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Μπαρμπαρούσης

Το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση κατά την προκλητική σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ζητεί να διερευνηθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής. Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει διαπραχθεί δεν απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαχαρής με γραπτή παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης. Έτσι, οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως, χωρίς να απαιτείται άρση ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι οπτικοακουστικό υλικό με τη σημερινή ομιλία του Μπαρμπαρούση στη Βουλή προσκόμισαν νωρίτερα στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φ. Κουβέλης.