(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το 48ο Δημοτικό Σχολείο με Μαντάμ Σουσού – Με το Σεις & με το Σου

Το Επίκεντρο, άνοιξε τις πόρτες του προς τιμήν της πιο αγαπητής Μαντάμ, της «Μαντάμ Σουσού».
Η ιστορία της φαντασμένης ηρωίδας μέσα από την πένα του Δημήτρη Ψαθά που αγαπήθηκε από γενιές Ελλήνων από το 1939 ως τις μέρες μας, περνά από εποχή σε εποχή και φτάνει στο σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ένα πλάσμα από άλλη εποχή αναστατώνει όλη τη σχολική χρονιά, στο πλαίσιο καινοτόμου πολιτιστικού προγράμματος, τους μαθητές της ΣΤ1 ταξης του 48ου Δημ.Σχολείου , απαιτώντας δικαιωματικά και με αξιώσεις ρόλο στο σήμερα- όπως γεννήθηκε μέσα από τη διασκευή και την επιλογή κειμένων της αξιόλογης δασκάλας τους Γιολάντας Γαρίνη με την πολύτιμη βοήθεια του συζύγου της Γιώργου Κακαρελίδη, ο οποίος ήταν ο γκεστ σταρ της παράστασης

 

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των 18 σπουδαίων μικρών πρωταγωνιστών που γνωρίζουν για πρώτη φορά και λατρεύουν τη Μαντάμ Σουσού, σε συνδυασμό με το τραγούδι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορετική διαδρομή από εκείνες που είχαν επιλέξει άλλες σπουδαίες θεατρικές Σουσούδες δεκαετίες τώρα, με αποτέλεσμα να απολαύσουν τις χαρακτηριστικές ατάκες της με τα ψευτογαλλικά της, να συγκινηθούν με τη φοβερή αξιοπρέπεια της τη στιγμή της «ντεκαντάνς» και να τη χειροκροτήσουν δυνατά γονείς , γιαγιάδες και παππούδες, εκπαιδευτικοί, Διευθυντές Σχολείων και πλήθος κόσμου.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Πατρούλα Αντωνοπούλου ευχαρίστησε θερμά τους γονείς των μαθητών που με πολλή θετική διάθεση και αγάπη στήριξαν την όλη προσπάθεια για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα και έδωσε τα πιο θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στους μικρούς ταλαντούχους ηθοποιούς και στη δασκάλα τους κ. Γιολάντα Γαρίνη .
Επίσης η Διευθύντρια ευχαρίστησε θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν
στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Το θέατρο Επίκεντρο και την κ. Ίλια Ράγγου και τον κ. Φίλιππο Μποτώνη για την όλη συνεργασία και τη στήριξη
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη διάθεση κοστουμιών της παράστασης.
Τον κ. Μάργαρη από την Εταιρεία Επιγραφές NEON LIGHT , την εκπαιδευτικό του Σχολείου κ. Γιάννα Αναστασοπούλου για την κατασκευή των πινακίδων και τον κ. Τσινιά για τη βιντεοσκόπηση της παράστασης

 

Ο Προϊστάμενος της Επιστημονικής -Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης κ. Μπαρής Θεόδωρος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ηρακλής Αγγελόπουλος η κ. Μαριάννα Σταματιάδου πρόεδρος φίλων του ΔΗΠΕΘΕ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μηλιώτης και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που παρακολούθησαν την παράσταση καταχειροκρότησαν του μαθητές και τους έδωσαν τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετικ΄’η αυτή παράσταση που απόλαυσαν.