Δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας στον Μπαρμπαρούση

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται πλέον ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ολοκλήρωσαν την έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή.

Ο κ. Ζαχαρής ζητούσε να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Ακόμη, ζητούσε ακόμη να κινηθεί σε βάρος του πρώην πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής η αυτόφωρη διαδικασία.

Πλέον η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Δήλωση «μετανοίας» από τον Μπαρμπαρούση

Νωρίτερα, και μπροστά στον ορυμαγδό των εξελίξεων που ήδη τον είχαν οδηγήσει εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Μπαρμπαρούσης είχε προχωρήσει στην ανάκληση των αυθόρμητων, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεών του προχώρησε ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης. « Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν την Συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».