Γεννηματά: Δεν είναι λύση η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εμπειρογνώμονες να αναλύουν στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τη συμφωνία, τα θετικά της σημεία και τις γκρίζες ζώνες. Όταν αποχώρησαν οι τεχνοκράτες ξεκίνησε η πολιτική συζήτηση που… δεν τελείωσε ποτέ, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησαν με το ίδιο ασανσέρ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Καμίνης.

Είχε προηγηθεί η διαφωνία όλων με τη Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τη συμφωνία «κακή», ξεκαθάρισε πως «δεν συνιστά λύση» και ότι θα μπορούσε να συζητηθεί μόνο με μία βασική αλλαγή: Η εθνικότητα να γίνει βορειομακεδονική και η γλώσσα το ίδιο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι σε αυτό το θέμα δε μπορεί να υπάρχει πολυφωνία.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Υποστήριξαν ότι η συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε θετικά για τη συμφωνία.

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου έμειναν μόνοι για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε στο γραφείο τους συνεργάτες της, προκειμένου να γίνει μία προσπάθεια να υπάρξει απόφαση. Συντάχθηκε ένα κείμενο το οποίο στάλθηκε στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Αν συμφωνήσουν σήμερα το πρωί θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, αλλιώς η Φώφη Γεννηματά θα προχωρήσει σε προσωπική δήλωση, με την ιδιότητα πάντα του επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.