Αυτά είναι τα 6 κορυφαία γκολ όλων των Μουντιάλ (βίντεο)

Υπάρχουν απίστευτα πολλά βίντεο για τα καλύτερα γκολ των Μουντιάλ. Είναι δύσκολο να πεις τα τοπ 5, αλλά αυτή η εξάδα θεωρούμε στο TheToc πως είναι η “χρυσή”.

Ο κολομβιανός Ροντρίγκεζ

Το 2014, η Κολομβία πετά έξω από τη συνέχεια την Ουρουγουάη χάρη στο σουτ του Χάμες Ροντρίγκεζ. Κίνηση υψηλού επιπέδου με στοπάρισμα και σουτ και η Κολομβία προκρίνεται στα προημιτελικά. Είναι το νούμερο πέντε διότι μας “χαλάει” λίγο η ευθύνη που δείχνει να έχει ο τερματοφύλακας.

 

 

Το σουτ του Μάξι Ροντρίγκεζ

Παράταση στο Μεξικό – Αργεντινή το 2006, λύση στα δύσκολα που έχουν βάλει οι Μεξικανοί δεν δείχνει να υπάρχει, όταν το παίρνει επάνω του ο Μάξι και… 2-1. Απολαύστε το!

 

 

Το “ξεκλείδωμα” του Μπάτζιο το 1994

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ή “Μικρός Βούδας” βρίσκεται στην τρίτη θέση της “χρυσής” πεντάδας. Υποδέχεται υπέροχα την μπάλα, βρίσκει χώρο και χρόνο και με ένα απλό αλλά πανέμορφο πλασέ κάνει το 1-0 απέναντι στη Βουλγαρία. Η απλότητα του ποδοσφαίρου μέσα από την υπογραφή της Ιταλίας.

 

 

 

Και η ούγια να γράφει… Μπέργκαμπ

Εάν δεν υπήρχε του Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας το 1986 θα ήταν πιο ψηλά στη λίστα. Είναι ένα πολύ μεγάλο γκολ του Ολλανδού άσσου. Το χαζεύουμε ξανά και ξανά όχι μόνο για το τελείωμα, αλλά πρωτίστως για το άψογο κατέβασμα από μία τόσο βαθιά και μακρινή μπαλιά. Στέλνει αλλού τον αμυντικό και… γεια σας! Η Ολλανδία στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1998. Για την ιστορία, η υπέροχη μπαλιά ήταν του Φρανκ ντε Μπουρ.

 

 

 

Το όνομα αυτού: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Αυτό γίνεται; Κι όμως γίνεται! Ακόμα ειδικοί αναλυτές προσπαθούν να… καταλάβουν πως ακριβώς ο Μαραντόνα ξέφυγε από πέντε αντιπάλους, προσπερνώντας στο τέλος και τον έμπειρο Πίτερ Σίλτον. Ήταν το 2-0 απέναντι στην Αγγλία και η Αργεντινή άφησε απέξω τα “Λιοντάρια”. Θα ήταν το νούμερο ένα της εξάδας των καλύτερων γκολ εάν δεν υπήρχε το επόμενο…

 

 

Νούμερο Ένα: Το γκολ του Κάρλος Αλμπέρτο το 1970

Επειδή γκολ δεν είναι μόνο η ατομική προσπάθεια. Επειδή γκολ δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό σουτ ή ένα σλάλομ. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της ομάδας, είναι η ανάπτυξη, είναι η “τυφλή” μπαλιά του Πελέ στον Κάρλος Αλμπέρτο. Βραζιλία – Ιταλία 4-1. Δείτε το ξανά και ξανά διότι απλούστατα αυτό είναι σωστό “χτίσιμο” επίθεσης.