Σκοπιανό: Στάση αναμονής από το Κίνημα Αλλαγής

Δεδομένου ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας έχει διχάσει τα στελέχη του, στο Κίνημα Αλλαγής  προσδιόρισαν για χθες συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε οι εξελίξεις να βρουν τα μέλη του σε έναν χώρο.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως κανείς δε θα πρέπει να βιαστεί και να τοποθετηθεί πριν δουν όλοι το τελικό κείμενο της συμφωνίας. Επανέλαβε και τις προϋποθέσεις της εθνικής γραμμής:

«Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε
.
«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης» τονίζεται στην απόφαση του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου.

«Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Για σήμερα το πρωί είχε ανακοινωθεί αρχικά και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Σχεδιασμού του Ποταμιού. Τελικά αποφασίστηκε η αναβολή για κάποιες ώρες, ώστε να εξεταστεί το κείμενο στο οποίο κατέληξαν Τσίπρας και Ζάεφ.