ΠΑΤΡΑ: Πανελλήνια διάκριση σε Ειδικό σχολείο – Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch-μίας γλώσσας προγραμματισμού

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας, απέσπασε «Ειδικό Βραβείο συμμετοχής» στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch-μίας γλώσσας προγραμματισμού που δημιουργήθηκε και συντηρείται από το γνωστό τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (M.I.T.). H αξία της διάκρισης αυτής είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κυρίως ελεύθερο και δωρεάν (ΕΛ/ΛΑΚ).
Ο διαγωνισμός αυτός έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και είχε σαν ειδική Θεματική την «Οδική Ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το έτος 2018 έχει ανακηρυχτεί σαν έτος οδικής ασφάλειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η μικρή και ευέλικτη ομάδα του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας που αποτελείται από τους μαθητές Οδυσσέα, Χρήστο , Κώστα και Αμαλία υποστηρίχθηκε από τους εκπαιδευτικούς Τσορμπατζόγλου Γιώργο και Στεφάνου Κατερίνα, που δούλεψαν με πολύ μεράκι και κόπο, αποκλειστικά και μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους και πέρα από το διδακτικό ωράριο. Κατάφεραν έτσι να φτιάξουν το παιχνίδι:«Προχωράμε στον δρόμο χωρίς να φοβόμαστε επειδή ακολουθούμε τους κανόνες»
Το κάθε μέλος της ομάδας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και πέτυχε.
• Η υποψηφιότητα όπως είχε κατατεθεί βρίσκεται στην θέση: https://festman.schoolab.gr/project/2926