ΠΑΤΡΑ: Εξελίξεις στην παραχώρηση χρήσης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο – Τι ανακοίνωσαν σύλλογοι και φορείς

Η Συντονιστική Επιτροπή  Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Τομέα της Πάτρας συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο Υπουργείο Οικονομικών με το Γενικό Γραμματέα της Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθ. Δημάκη για το θέμα της παραχώρησης χρήσης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, παρουσία και εκπροσώπου της ΕΤΑΔ.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων παρουσίασαν το ιστορικό του χώρου και τα επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ της παραχώρησης:

  • Το Π/Δ,  (  ΦΕΚ 358/30- 12-2011), που ορίζει τις χρήσεις γης για δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού και παράλληλη απομάκρυνση (με φροντίδα μετεγκατάστασης) του  καταυλισμού.
  • Το καθολικό αίτημα,   το οποίο εκφράζεται με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την πρόταση παραχώρησης στο Δήμο,  την απόφαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου, όλων των Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής και όλων των φορέων της πόλης.
  • Το δίκαιο του αιτήματος, αφού ο επιδιωκόμενος σκοπός είναι η ανάπλαση του χώρου,  η κάλυψη των αναγκών της Πόλης με εγκαταστάσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού και η ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ο  κ. Γενικός Γραμματέας συμφώνησε με το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) και τον ενδιαφερόμενο Δημόσιο φορέα (Δήμο Πατρέων) ώστε να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα και να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση.

Οι Σύλλογοι ευχαριστούν τον βουλευτή του Νομού κ. Σπαρτινό για την βοήθειά του και την παρουσία του στη συνάντηση και όλους όσοι   συμβάλλουν στην επίλυση, περιμένοντας  με αγωνία θετικά αποτελέσματα.