Βίντεο: Η αγαπημένη παρουσιάστρια του Κιμ ανακοίνωσε τη σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ

Με δύο διαφορετικά αεροσκάφη έφθασαν στη Σιγκαπούρη για τη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και η αγαπημένη του αδελφή Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Την είδηση μετέδωσε από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας η «εθνική» τηλεπαρουσιάστρια Ρι Τσουν Χι, γνωστή για το πρωτοφανές πάθος με το οποίο μεταδίδει τα προπαγανδιστικά μηνύματα του καθεστώτος. Η είδηση πάντως της άφιξης του Κιμ Γιονγκ Ουν και της αδελφής του στη Σιγκαπούρη για την ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη μεταδόθηκε μετά την προσγείωση του ηγέτη της Βορείου Κορέας στη νησιωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η είδηση μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας την ίδια στιγμή που η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun είχε στην πρώτη σελίδα της την φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν να αποβιβάζεται από το αεροσκάφος της Air China με το οποίο ταξίδεψε καθώς και μια φωτογραφία με την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιέν Λουνγκ.

kim_sigapouri01

Πριν δύο εβδομάδες οι πολίτες στην απομονωμένη χώρα ενημερώθηκαν πως θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής μεταξύ του ηγέτη τους και του Ντόναλντ Τραμπ αλλά δεν γνώριζαν τον τόπο και την ημερομηνία που αυτή θα γίνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κρατά τους πολίτες στο «σκοτάδι» για σημαντικά γεγονότα και η ενημέρωσή τους γίνεται την τελευταία στιγμή.

Μερικές ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής με τον πλανητάρχη ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντικατέστησε τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους με άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του και επέλεξε να ταξιδέψει με αεροσκάφος της Air China αντί για το δικό του τζετ για λόγους ασφαλείας. Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας φοβάται πάντα το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος που θα τον ανέτρεπε από την εξουσία και γι΄αυτό φροντίζει τα μέτρα της ασφάλειάς του να είναι αυξημένα.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδεψε και αυτό στη Σιγκαπούρη αλλά πιστεύεται πως μετέφερε την κατά τρία χρόνια μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αποστολής της Βορείου Κορέας.