Τσελίκ για τους «8»: Η υπόθαλψη τρομοκρατών με στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Τούρκος υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του, σήμερα, πέρα από το θέμα που έχει προκύψει με την Αυστρία και την απόφαση του πρωθυπουργού, Σεμπάστιαν Κουρτς, να κλείσει τζαμιά που χρηματοδοτήθηκαν από την Τουρκία, καταφέρθηκε και εναντίον της Ελλάδας για το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, προειδοποιώντας ότι θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι στην αρχή η Ελλάδα είχε άλλη στάση, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν παρεμβάσεις έξωθεν για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. «Όταν συζητήσαμε για πρώτη φορά το θέμα των πραξικοπηματιών στρατιωτικών έλεγαν ότι αυτό είναι απαράδεκτο, μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι είχαν παρέμβει άλλες χώρες», τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποθάλπει πραξικοπηματίες και μάλιστα έφερε το θέμα για πρώτη φορά σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Όπως ανέφερε «η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που υποθάλπει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα, που προστατεύουν, τράβηξαν σκανδάλη εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για εμάς. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι ένα πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».