Συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο, για το Ελληνικό χρέος

Σε γυναικεία υπόθεση εξελίσσεται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μετά από το μπαράζ διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα επίπεδα, τους τελευταίους μήνες, έφτασε η ώρα για το καθοριστικό τετ α τετ, της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Οι δύο ισχυρές κυρίες της παγκόσμιας Οικονομίας, θα συναντηθούν σήμερα στο περιθώριο των συναντήσεων της καγκελαρίου με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών – ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Παρά, τα «σκαμπανεβάσματα» στις διαπραγματεύσεις του Washington Group και του EuroWorking Group, ο χρόνος τελειώνει και οι πρωταγωνιστές της διαπραγμάτευσης είναι δεσμευμένοι να έχουν φτάσει σε απόφαση μέχρι τις 21 Ιουνίου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι de facto εκτός χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2014, αυτό που μένει να αποφασιστεί, είναι τον αν θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη μεταμνημονιακή παρακολούθηση της ελληνικής Οικονομίας. Στόχος της συνάντησης, να καλυφθεί το χάσμα, που χωρίζει ΔΝΤ και Βερολίνο, σε μια ακόμη προσπάθεια για συνολική συμφωνία στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε την Παρασκευή μιλώντας σε forum στο Βερολίνο, ότι «είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους». «Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον».

Πηγή: http://www.kontranews.gr