ΠΑΤΡΑ: Έφεση από τον Εισαγγελέα στην υπόθεση 27χρονου που κατηγορεί ότι δάρθηκε από “αθωωμένους” αστυνομικούς – Το σκεπτικό και οι ενστάσεις

Η Εισαγγελία Εφετών Πατρών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής για τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς, απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, αποδεχόμενος σχετικό αίτημά των δικηγόρων του 27χρονου.

Όπως διατυπώνεται στην αιτιολογία της έφεσης το μέγεθος των πληγμάτων, τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία του σώματος του παθόντος στα οποία προκλήθηκαν κακώσεις «δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από κακώσεις που επήλθαν κατά τη σύλληψη του εγκαλούντος στα πλαίσια άσκησης θεμιτής βίας λόγω έντονης αντίστασης αυτού από πλευράς αστυνομικών…». Κατόπιν αυτού η εισαγγελική έφεση αποδίδει εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι και οι τέσσερις αστυνομικού κατηγορούμενοι έπρεπε να είχαν κηρυχθεί ένοχοι.

Υστερα από αυτό, η υπόθεση θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών από την αρχή.

Ο δικηγόρος του 27χρονου Πέτρος Σαράκης δήλωσε: “Το μήνυμα ατιμωρησίας και συγκάλυψης της κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας και της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων δεν επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών. Μία μελανή κηλίδα στην ιστορία των δικαστηρίων της Πάτρας εξαλείφεται και ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης παραμένει ανοιχτός”!