Μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

19 μέλη του Ρουβίκωνα, ανάμεσά τους και άτομα από την ηγετική ομάδα, προσήχθησαν νωρίς το πρωί μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της αναρχικής ομάδας, να εισβάλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εδώ και αρκετό καιρό η σκοπιά στην είσοδο του υπουργείου στην Κατεχάκη είχε ενισχυθεί, ενώ είχε δοθεί εντολή να παραμένει ανοιχτή μόνο η μία από τις δύο καγκελόπορτες.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από το υπουργείο, δεν κατάφεραν να μπουν στον αίθριο χώρο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αμέσως μετά οι ειδικοί φρουροί που ήταν στην πύλη τους ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν ώστε όλα τα άτομα να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στόχος του Ρουβίκωνα ήταν να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει με την εισβολή στο υπουργείο Άμυνας, όπου τότε είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κεντρικού κτηρίου. Κάτι που όμως, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να συμβεί στην Κατεχάκη.

Οι 19 προσαχθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας τονίζει πως «θα παλέψουμε κι εκεί ενώ θα συνεχίζουμε να παλεύουμε και σε όλα τα άλλα μέτωπα, πολιτικά, κοινωνικά, κινηματικά, ταξικά που έως τώρα έχουμε ανοίξει» και εξαπολύει επίθεση προς το υπουργείο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γι’ αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη», καταλήγει το κείμενο.

 

cnn.gr