Γονέας επιτέθηκε σε παιδί με ειδικές ανάγκες μέσα στο σχολείο-H ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Χανίων

To έντονο προβληματισμό του για τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται σε σχολεία της Κρήτης εις βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, με πρωταγωνιστές γονείς, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χανίων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, παιδί με ειδικές ανάγκες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από γονέα άλλου παιδιού:

“Στα Χανιά εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα επιθέσεις γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε χώρους σχολείων. Στη μια από τις περιπτώσεις μάλιστα θύμα ξυλοδαρμού από γονέα άλλου παιδιού αποτέλεσε παιδάκι με ειδικές ανάγκες. Οι επιθετικές εισβολές μιας μικρής μειοψηφίας γονέων σε σχολεία είτε καταλήγουν σε χειροδικία εις βάρος παιδιών και εκπαιδευτικών είτε όχι, αποτελούν ένα απαράδεκτο γεγονός με τραγικές συνέπειες για το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα σχολείο και έχει ως πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τα ίδια τα παιδιά”.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Παιδεία, Κώστα Γαβρόγλου, κατηγορώντας τον για υποκριτική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς: “Θεωρούμε υπεύθυνους γι’ αυτές τις επιθέσεις αυτούς που χρόνια τώρα απαξιώνουν με τις πολιτικές τους τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Ο υπουργός παιδείας προκαλεί όταν λέει ότι «στηρίζει» τους εκπαιδευτικούς απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Αυτός και οι προκάτοχοι του διατηρούν το μύθο του «ανεπαρκούς» εκπαιδευτικού για να προωθήσουν τις πολιτικές της αξιολόγησης και της αποκέντρωσης. Είναι αυτοί που υποβαθμίζουν διαρκώς το δημόσιο σχολειό και στρώνουν το έδαφος για να αναπτυχθούν τέτοια φαινόμενα. Φτάνει πια! Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας!

“http://newpost.gr

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.