(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΕΙΡΑ: Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη στον Άγιο Παντελεήμονα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας ιερούργησε χθες, Κυριακή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης, τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία τού ιεροδιακόνου π. Σάββα Ζαφειρόπουλου.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε το νέο ιερέα στην ιερατική οικογένεια της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην νέα ιερατική του ζωή. Με λόγους πατρικούς, του υπενθύμισε τη συνεχή εγρήγορση που πρέπει να έχει για τη διακονία του Ευαγγελίου του Χριστού, καθώς και τον καθημερινό αγώνα τον οποίο καλείται πλέον να αναλάβει, τόσο για την προσωπική του σωτηρία όσο και την σωτηρία του ποιμνίου του.
«Ο Απόστολος Ιησού Χριστού, ως ΄΄αλιεύς ανθρώπων΄΄, παίρνει τις ψυχές τους από τις… θάλασσες της αμαρτίας, όπου τα νερά είναι βρώμικα και δηλητηριασμένα, τις καθαρίζει, τις αγιάζει και τις προσφέρει στον Θεό, τις οδηγεί στην αληθινή ζωή! Αυτό το έργο καλείσαι πλέον να κάνεις, πάτερ Σάββα. Για αυτό και στο εξής θα πρέπει να έχεις μία και μοναδική αγωνία: Πώς θα κερδίσεις τις ψυχές των ανθρώπων από τον… βούρκο της αμαρτίας και να τις οδηγήσεις στον Θεό! Για να το κάνεις, όμως, αυτό πρέπει να ζεις και να αναπνέεις για τον Θεό, να μελετάς τον Λόγο Του, για να γίνεις τελικά ένας… φάρος που θα ΄΄φωτίζει΄΄ τις ψυχές των συνανθρώπων σου. Να αγωνιάς για την κάθε ψυχή που η Πρόνοια του Θεού σού εμπιστεύεται, καλλιεργώντας τις αρετές της αγάπης, της υπομονής και της συγχωρήσεως», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Ο π. Σάββας, κατά την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη που τον περιέβαλε τα πέντε έτη της διακονίας του. «Ευγνωμονώ τον Κύριό μας, καθώς οδήγησε τα τρεμάμενα βήματά μου κοντά σας, Σεβασμιώτατε. Μου συμπαρασταθήκατε με αληθινή πατρική αγάπη, ενώ κατά τη διάρκεια της διακονίας μου πλησίον σας είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω τους κινδύνους και τις δυσκολίες που θα κληθώ να αντιμετωπίσω. Όμως, είμαι έτοιμος να υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη και ιερό ζήλο επαξίως τον Κύριο, διά να έχω πλουσία τη συμπαράστασή Του, ώστε να αποβώ τίμιος εργάτης Του, με μοναδικό σκοπό να ενθαρρύνω τους συνανθρώπους μου να ακολουθήσουν την οδό της λυτρώσεως», ανέφερε ο π. Σάββας.
Ακολούθως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Καρούζο όπως και τους ιερείς και τους μέχρι πρότινος συνδιακόνους του για την αγαστή τους συνεργασία. Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στην οικογένειά του, την σύζυγο και (από χθες) πρεσβυτέρα Βασιλική, τους γονείς του, ενώ θερμές ευχαριστίες απηύθυνε προς τους συγγενείς και φίλους που κατέκλυσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος κατά την ημέρα της προσωπικής του Πεντηκοστής.
Ήταν όντως μια τελετή αντάξια της Ορθόδοξης Πίστεώς μας, καθώς το τελετουργικό της καθήλωσε το εκκλησίασμα το οποίο στην κορύφωσή της αναφώνησε «Άξιος!» στον νέο πρεσβύτερο πατέρα Σάββα Ζαφειρόπουλο την ώρα που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τού φορούσε το επιτραχήλιο με τις πατρικές του ευχές για επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και δύναμη ώστε να σηκώνει τα βάρη που καλείται να διαχειριστεί στους κόλπους της Εκκλησίας μας.