Η ισχύς εν τη ενώσει

Λίγο πριν την προσφυγή μας στις κάλπες για την ανάδειξη των οργάνων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, σας απευθύνω ένα μεγάλο αγωνιστικό χαιρετισμό και τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή επιτυχία σε όλους τους συνδυασμούς και σε όλους τους υποψηφίους.
Σε λίγα εικοσιτετράωρα, θα ασκήσουμε το ύψιστο Συνταγματικό μας δικαίωμα, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που αποτελεί την κορωνίδα και μια θεμελιώδη κατάκτηση στο χώρο των ένστολων, κατάκτηση που επήλθε μέσα από διώξεις, απειλές και αποταξεις για τους πρωτεργάτες αυτού του ιερού σκοπού.
Σήμερα όλοι μας απολαμβάνουμε τους καρπούς του συνδικαλιστικού κινήματος, δίχως να απεμπολούμε την υποχρέωση μας για νέες διεκδικήσεις χωρίς στοιχεία εφησυχασμού και αγρανάπαυσης. Με ιδιαίτερο συναισθηματισμό θα μετέχω στις αρχαιρεσίες ως απλό μέλος και ως απλή συνάδελφος. Αφουγκράζομαι μαζί σας τις αγωνίες για το εργασιακό μας μέλλον και συμπαρίσταμαι σε αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις, ανιδιοτελως και άοκνα.
Αυτά άλλωστε που και εγώ υπηρέτησα με την εκλογή μου στο Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Αχαιας σε κοινή πορεία και συστράτευση με τον Θανάση Αθανασόπουλο, ταράζοντας και σπάζοντας τότε τον άκρατο κομματισμό που επικρατούσε στον χώρο μας, δεχόμενοι ένθεν και ένθεν επιθέσεις, αλλά σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την επιλογή μας. Οφείλουμε λοιπόν, να σεβόμαστε τους συνδικαλιστικούς μας μέντορες και να τους διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού για τις γνώσεις τους και την διαχρονική προσφορά τους στα κοινά των ένστολων. Η ενασχόληση μου με τα κοινά της κοινωνίας, καθώς και η συμμετοχή μου στην ευρύτερη πολιτική σκηνή, εκτιμώ ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα ως προς την προώθηση των εκκρεμών εργασιακών αιτημάτων μας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, με γνώμονα πάντοτε την κοινωνική μας ανέλιξη σαν αστυνομικοί και την εξωστρέφεια που θα πρέπει να μας διέπει προς ωφέλεια των πολιτών που αποτελούν τον μεγάλο εντολέα μας.
Τέλος η μεγάλη ανανέωση που παρατηρείται σε όλους τους συνδικαλιστικούς συνδυασμούς, ας αποτελέσει την πιο ελπιδοφόρα στροφή προσδοκώντας στην προστιθέμενη αξία του συνδικαλισμού του μέλλοντος και της μετεξέλιξης του σε έναν πυλώνα κοινωνικής και εργασιακής σταθερότητας.

 

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.
Γεωργία Ντάτσικα μέλος Ε.Α.Υ. Αχαΐας