ΠΑΤΡΩΝ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ολοκληρώνεται το έργο της παράκαμψης της επαρχιακής οδού – Το επικίνδυνου τμήμα του δρόμου

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται το έργο της παράκαμψης της επαρχιακής οδού Πάτρα – Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας, στην περιοχή της μεγάλης κατολίσθησης στο Τρεχλό. Εδώ κι ένα δίμηνο η κυκλοφορία σε τμήμα του δρόμου διεξάγεται εκ περιτροπής, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης.
Η μελέτη των γεωλογικών συνθηκών και των τεχνικών αναγκών του έργου της αποκατάστασης, έδειξε στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν μπορεί να επισκευαστεί και -υπό τον κίνδυνο ευρείας κατολίσθησης- αποφασίστηκε να γίνει μερική παράκαμψη του δρόμου.
Η μελέτη για την παράκαμψη ξεκίνησε με μήκος στα δύο χιλιόμετρα και τελικά οι υπηρεσίες κατέληξαν στην παράκαμψη του επικίνδυνου και κατολισθαίνοντος τμήματος, σε μήκος κοντά στο 1 χλμ., προς τους πρόποδες του Ερυμάνθου.
Στο σημείο της κατολίσθησης, εκεί όπου εκτελούνται και ολοκληρώνονται πλέον και τα έργα για την παράκαμψη, βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.