ΠΑΤΡΑ: Η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσάτιδος – Για την κινητοποίηση κατά της ανεργίας και των πλειστηριασμών

Πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσάτιδος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Οβρυάς με θέμα την προετοιμασία της μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από την λαϊκή περιουσία».
Παρόντες στην λαϊκή συνέλευση ήταν η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οβρυάς Αγγελική Λίγκα – Γράψα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σαραβαλίου, Ανδρέας Κοντογεωργόπουλος, Καλλιθέας Κώστας Κορκότζηλας, Κρήνης, Αργύρης Παναγιωτόπουλος, Θέας, Αντώνης Παπαθεοδώρου, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συλλόγων Καλλιθέας, Θέας, Πετρωτού (Βαλατούνας), των συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πάτρας και δημότες.
Στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια να αναδείξουμε το σοβαρό ζήτημα της ανεργίας. Συνεχίζουμε και φέτος για άλλη μια χρονιά γιατί έχουμε προσανατολισμό στα λαϊκά στρώματα και στις ανάγκες τους.
Κάποιοι ίσως να ρωτάνε τι θα πετύχουμε με μια κινητοποίηση. Το πρώτο και το πιο βασικό είναι η αξιοπρέπειά μας. Οι άνεργοι έχουν αξιοπρέπεια και μπορούν να σταθούν όρθιοι και όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές που μας θέλουν υποταγμένους και κλεισμένους στο καβούκι μας. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να αναλογιστούμε ποιοι φταίνε για την φτώχεια και την ανεργία και να δράσουμε μαζικά και οργανωμένα. Αυτοί που δεν θέλουν να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε είναι το σύστημα όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Την Παρασκευή 15 Ιούνη είναι ανάγκη να συμμετέχουμε μαζικά στις δύο πορείες που διοργανώνει ο Δήμος η μία από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και η άλλη από τα γήπεδο της Παναχαϊκής με σημείο συνάντησης όλων την πλατεία Γεωργίου για να στείλουμε βροντερό «παρών» και μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο. Ως εδώ.
Την Παρασκευή 15 Ιούνη στις πορείες και την Κυριακή 17 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο, δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:
-Δευτέρα 11 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Βραχνεΐκων, 7.30 μ.μ. (Αίθουσα Σταυροπουλείου, Πατρών – Πύργου 12).
-Τρίτη 12 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας, 7.30 μ.μ. (Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας)
-Τετάρτη 13 Ιούνη Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου, 7.30 μ.μ. (Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Αθηνών 6).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συγκεντρώσεις της Δημοτικής Αρχής, με τους εργαζόμενους του Δήμου:
-Τρίτη 12 Ιούνη, 7.30 π.μ. με τους εργαζόμενους του τμήματος Πρασίνου (Αροανίων και Δαμίρη)
-Τρίτη 12 Ιούνη, 11.30 π.μ. με τους εργαζόμενους στην Ξερόλακκα (στο χώρο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας)
-Τετάρτη 13 Ιούνη 7.15 π.μ. με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής (στου Λαδόπουλου)
-Παρασκευή 15 Ιούνη, περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών.