ΠΑΤΡΑ: Έφυγε το θύμα ληστείας που δέχθηκε χτυπήματα με σκεπάρνι – Νοσηλευόταν στην Εντατική επί μέρες

Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του τελικά σήμερα το πρωί ο 75χρονος άνδρας που είχε δεχτεί επίθεση με σκεπάρνι μέσα στο σπίτι του στα Ζαρουχλέικα από ζευγάρι ληστών.

Ο εκλιπών βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝΠ, διασωληνωμένος το τελευταίο διάστημα, και σήμερα το πρωί εξέπνευσε.

Προφυλακιστέοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, κρίθηκαν μετά την απολογία τους την προηγούμενη βδομάδα, από τον Ανακριτή Πατρών, οι δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 30 και 31 ετών, που συνελήφθησαν για διάπραξη ληστείας σε βάρος 75χρονου ημεδαπού την 29 Μαΐου στην Πάτρα.

Το ζευγάρι βαρύνεται με την κατηγορία της διάπραξης ληστείας κατά συναυτουργία και για τον βαρύ τραυματισμό του ηλικιωμένου άνδρα, στο κεφάλι με σκεπάρνι.

Ο κατηγορούμενος άνδρας, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αγγελο Στεργιόπουλο, ισχυρίστηκε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, ότι δεν είχε σκοπό να ληστέψει τον 75χρονο, αλλά ότι μπήκε στο σπίτι γιατί εδώ και ημέρες, ως γείτονας, άκουγε την κατάκοιτη κόρη του θύματος να καλεί σε βοήθεια, λόγω βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα της.

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι έκλεψε χρηματικό ποσό, και ότι πήρε μόνο το ρολόι του 75χρονου για να τον «τιμωρήσει» για τη συμπεριφορά του απέναντι στην κόρη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης οι δυο ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, από ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, υπερπήδησαν συρματένια περίφραξη και μετέβησαν στην οικία του 75χρονου ημεδαπού, όπου ο 30χρονος αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι.

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα με σκεπάρνι στον ηλικιωμένο, ο οποίος εντωμεταξύ είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του, αντιλαμβανόμενος το θόρυβο. Στη συνέχεια, ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφού αφαίρεσε ένα ρολόι και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, τράπηκε μαζί τη συνεργό του σε φυγή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δυο δράστες παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και επέδειξαν τον ακριβή τρόπο δράσης τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το σκεπάρνι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και η μπλούζα που φορούσε, με κηλίδες αίματος, την οποία οι δράστες είχαν πετάξει σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.