(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Βραβεύθηκαν, από τον Δήμο,οι εκπαιδευτικοί του Λαϊκού του Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, διοργάνωσαν το Σάββατο 9 Ιούνη το πρωί, στην Αγορά Αργύρη, εκδήλωση για την βράβευση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν εθελοντικά και συνέβαλλαν πολύπλευρα στην λειτουργία του.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Διονύσης Πλέσσας, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Πατρέων, Σοφία Ασπρούλια, εκπαιδευτικοί και μαθητές των λαϊκών φροντιστηρίων αλληλεγγύης, εργαζόμενοι στο θεσμό, και γονείς.Πάτρα: Βραβεύθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης (φωτο)
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων τόνισε: « Μεταφέρω σε όλους εσάς που στηρίξατε και φέτος τη δομή του λαϊκού φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τις ευχαριστίες της πόλης μας.
Στην ουσία στα λαϊκά φροντιστήρια διδάσκεται η ζωή. Διότι έρχονται τα παιδιά του λαού που η σημερινή κατάσταση τους έχει φέρει στα τάρταρα και βρίσκουν ένα αποκούμπι, ένα στήριγμα.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους εθελοντές εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους εργάζονται για τον θεσμό αυτό που δημιουργήσαμε, γιατί κρατάτε στα παιδιά μα ζωντανή την ελπίδα, τα κρατάτε μέσα στη ζωή παρέχοντας τους εφόδια γνώσης.
Πολλοί από σας περνάτε το ίδιο δύσκολα, όπως και οι άλλες λαϊκές οικογένειες, κι αυτό κάνει πολύ μεγαλύτερη την προσφορά σας.
Είμαστε στο 2018 και τα παιδιά μας έπρεπε να έχουν τα πάντα, αλλά το σύστημα τους τα στερεί.
Υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικοί χωρίς δουλειά γιατί υπάρχει ανεργία.
Ενωμένοι όλοι θα αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.
Χρειάζεται οργανωμένη πάλη για να ανατρέψουμε την κατάσταση που μας έχει οδηγήσει εδώ σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Θέλω να συναντηθούμε και πάλι την Παρασκευή 15 Ιούνη. Είναι μια συγκέντρωση που αποτελεί το αποκορύφωμα μιας χρονιάς αγώνων για να μην υπάρχουν η φτώχεια, η ανεργία, οι εξαρτήσεις.
Σας καλώ λοιπόν να πάρετε μέρος στο άλλο μάθημα της ζωής, αυτό του αγώνα του λαού για την ανατροπή.
Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και οργάνωσαν και φέτος τα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού είπε: «Δεσμεύτηκα να σας μεταφέρω τις θερμότατες ευχές και τα ευχαριστήρια πολλών γονέων. Οι ίδιοι μου είπαν ότι αν δεν υπήρχε αυτή η δομή τα παιδιά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν στήριξη στα μαθήματά τους.
Ο θεσμός του λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης βρήκε τόση ανταπόκριση που δεν το περιμέναμε. Ξεκινήσαμε με 35 παιδιά και φθάσαμε στα 550.
Στόχος μέσα στο μυαλό μας είναι να μη χρειάζονται τα λαϊκά φροντιστήρια. Το Δημόσιο Σχολείο να παρέχει την πλήρη στήριξη και γνώση στο μαθητή. Να του καλύπτει αυτό τις ανάγκες του. Δείτε το και σεις οι νέοι πώς θα ανατρέψετε την σημερινή κατάσταση και πώς θα φθάσουμε σε αυτό τον στόχο.
Εμείς θα συνεχίσουμε και τη νέα σχολική χρονιά τη λειτουργία του θεσμού αυτού και μάλιστα θα πρέπει να πετύχουμε έγκαιρα να καλύψουμε και τις ανάγκες των παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μπορούν να παρακολουθούν το λαϊκό φροντιστήριο».
Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών που παραβρέθηκαν, αλλά και των γονιών τους, οι οποίοι ήλθαν από μακρινά σημεία της χώρας μας, όπως την Κρήτη, που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους σε αυτή την βράβευση. Ιδιαίτερη στιγμή, η βράβευση των εκπαιδευτικών, σήμερα, του λαϊκού φροντιστηρίου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει συμμετέχοντας ως μαθητές.
Στην συνέχεια ακολούθησαν απονομές επαίνων στους εθελοντές εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που πήραν μέρος τη φετινή χρονιά στο λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης.