Τσακαλώτος: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι τραλαλά», θα ψηφίσουν τον νέο ΕΝΦΙΑ

Με νομοτεχνική προσθήκη ή τροπολογία που θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η αναπροσαρμογή του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης σε βουλευτές των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή χωρίς την ρύθμιση που φέρνει αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές και πως η επίμαχη διάταξη θα προστεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι θετικές διατάξεις είναι συντριπτικά περισσότερες από τις αρνητικές και πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν είναι τραλαλά όπως γράφεται» εννοώντας ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα με την ψήφιση του μνημονιακού νομοσχεδίου.

Αναφορικά με την δυσλειτουργία που εμφανίστηκε μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση της ΚΟ είπε ότι «εγω είχα πει ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει συνεδρίαση, αλλά θα γίνει ότι αποφασίσουν». Τέλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από τον ESM λέγοντας ότι οφείλετε σε τεχνικούς λόγους που θα αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης υποστήριξε ότι ο υπουργός τους μετέφερε την αισιοδοξία του για την μεταμνημονιακή περίοδο και τις διαβεβαιώσεις ότι οι όποιες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ θα είναι μικρές.