Τα παιδιά μας ξέρουν να δίνουν εξετάσεις και μάχες!

Με αφορμή την πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της χώρας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, δημοσιοποίησε το παρακάτω μήνυμα:

«Βιώνω ως γονιός την ψυχοφθόρο διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και μπορώ τούτες τις μέρες να συναισθανθώ την αγωνία μαθητών και γονιών.

Θ’ αποφύγω τις τετριμμένες ευχές και θα σταθώ ιδιαίτερα στη σηματοδότηση της εξεταστικής διαδικασίας.

Είναι η αφετηρία για να διεκδικήσουν τα παιδιά μας και να «κατακτήσουν» τη γνώση και τη ζωή. Δεν είναι, όμως, το άπαν. Η ζωή είναι γεμάτη από εξετάσεις και μάχες. Οι νέες και οι νέοι μας έχουν ένα ευρύτατο χρονικό περιθώριο να πραγματώσουν  τα όνειρά τους κι ας είναι δύσκολοι οι καιροί. Πάνω από κάθε εμπόδιο, όποιος κι αν είναι ο βαθμός δυσκολίας του, βρίσκεται η δύναμη ψυχής και η εσωτερική πίστη για την υλοποίηση των στόχων.

Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά που ρίχτηκαν στη μάχη των εξετάσεων θα τα καταφέρουν.

Κυρίως, μέσα από τη δοκιμασία τους, θ’ αποκτήσουν μια εμπειρία ζωής, που θα είναι αξέχαστο και χρήσιμο εφόδιο για τα επόμενα βήματά τους.

Σχεδόν για όλους, οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν κάτι σαν ένα «αναγκαστικό μαρτύριο στον δρόμο προς την αρετή», μια δοκιμασία από αυτές που ο άνθρωπος υποχρεούται να δίνει σχεδόν κάθε μέρα, επιδιώκοντας την αυτοβελτίωση.

Τα παιδιά μας ας μην ξεχνούν όμως ότι ούτε η επιτυχία, ούτε η ευτυχία στη ζωή εξαρτώνται από τις Πανελλήνιες. Ούτε κατ’ ελάχιστο!

Αναλογεί όμως στην Πολιτεία να σεβασθεί τον κόπο και την αγωνία των χιλιάδων νέων μας.

Να βρει τους τρόπους και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες και το ταλέντο της σπουδάζουσας νεολαίας.

Δεν έχει άλλο μεγαλύτερο κεφάλαιο ο τόπος.

Οφείλουμε δε, να το επενδύσουμε στη μόρφωση και την απασχόληση εντός των συνόρων, έχοντας ταυτόχρονα κατά νου ότι  δεν αποτελεί μονόδρομο για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων ένα πέρασμα από ανώτατη σχολή.

Μόνο έτσι, η Ελλάδα θ’ αποτινάξει τα δεσμά της μνημονιακής κρίσης και θα ξαναβρεί το χαμόγελό της.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους μαθητές».