ΠΑΤΡΑ: Σήμερα ταξιδεύει στη Βουλγαρία η “Εμμέλεια” της Πολυφωνικής

Αναχωρεί για τη Βουλγαρία το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ”ΕΜΜΕΛΕΙΑ” της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, προκειμένου να λάβει μέρος στο 12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ” HARMONIA 2018” που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών από την Ευρώπη, στην πόλη Χάρμανλι, 8-10 Ιουνίου.

 

Η ”ΕΜΜΕΛΕΙΑ” θα ερμηνεύσει τα έργα: ”ΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΚΑΜΠΟΥΣ”, Παραδοσιακό Ρόδου, Επεξεργασία: Αγνώστου, ”ΜΑΡΙΝΑ”, Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ, ”ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”, Παραδοσιακό Νιγρίτας- Χορός Καλαματιανός, Επεξεργασία: ΕΜΜΑ- ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, ”ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ ΑΕΡΑΚΙ;” Στίχοι: Γιώργος Κρόκος, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΝΑΣ, ”ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ”, Παραδοσιακό, Επεξεργασία:TAMAS DAROCI BARDOS, αλλά και τη Βουλγαρική σύνθεση: ”TRAGNALA E MALKA MOMA”, παραδοσιακό, Επεξεργασία: ΣΤΕΦΑΝ ΚΟΥΤΕΒ.

 

Τη χορωδία θα διευθύνει η Αλμπένα Πενκόβα, που έχει επιμεληθεί τη διδασκαλία και την όλη προετοιμασία της χορωδίας, ενώ πιάνο θα παίξει η Λούση Χριστοδούλου.

 

Αρχηγός της 55μελούς αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ θα μετάσχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπά στελέχη του Οργανισμού. Την αποστολή θα δεξιωθεί ο Δήμαρχος της πόλεως Χάρμανλι, που οργανώνει το Φεστιβάλ, ενώ θα γίνει ανταλλαγή δώρων με τις αποστολές των χορωδιών.