Μπακογιάννης για Σκουρλέτη: Αλαζονεία, προκατάληψη, ιδεοληψία και 0% ουσία

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη εξαπολύει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook μετά και τη σημερινή άκαρπη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το σχέδιο «Κλεισθένης 1» και τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.

«Δυόμιση χαμένες ώρες με τον κ. Σκουρλέτη σε έναν διάλογο παρωδία για την αυτοδιοίκηση» έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία. Τζάμπα κόπος. Στου κουφού την πόρτα ..»

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ1

 

Η σφοδρή επίθεση του Περιφερειάρχη  εκδηλώθηκε αμέσως μετά το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγήθηκε η  συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με το Δ.Σ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), αφού δεν υπήρξε κανένα απολύτως πεδίο σύγκλισης για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη 1».

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε αμετακίνητος στο θέμα της απλής αναλογικής, ενώ από την πλευρά τους, οι Περιφερειάρχες μη κρύβοντας και την έλλειψη διάθεσης του υπουργού να αναζητηθούν συμβιβαστικές λύσεις σημείωσαν ότι καταθέσαμε προτάσεις για διάλογο «αλλά βρήκαμε τοίχο»!

Οι Περιφερειάρχες στη συνάντηση τόνισαν ότι δεν επιθυμούν ένα σύστημα απλής αναλογικής που θα οδηγεί σε παζάρια και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για αναλογικότερη εκπροσώπηση στα Περιφερειακά Συμβούλια που προβλέπει να αναδεικνύεται Περιφερειάρχης όποιος συγκεντρώσει το 42% των ψήφων και μ’ ένα πλαφόν εισόδου στο Συμβούλιο της τάξεως του 3%.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ οι Περιφερειάρχες Aττικής κα Ρένα Δούρου, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας και Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κ. Δημήτρης Μαραβέλιας και κα Αλεξάνδρα Μπαλού, Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Πελοποννήσου κ. Νίκος Πατσαρίνος,.