ΠΑΤΡΑ: Το Royal γιορτάζει, το Σάββατο, τον Άγιο Κύριλλο

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, η εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Κύριλλο και φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα ανοίξει και πάλι και θα φιλοξενήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο ομώνυμος Ιερός Ναός, στο προαύλιο χώρο του Royal Theater (Παλαιό Πτωχοκομείο Πατρών), στην Άκτή Δυμαίων 53.

Από την ανοικοδόμηση κιόλας του κτηρίου του Πτωχοκομείου Πατρών, το 1905, είχε σχεδιαστεί ειδικά, από τον μελετητή και αρχιτέκτονα μηχανικό του Δήμου Πατρέων, Γιώργο Λυκούδη, ένα δωμάτιο στο βόρειο μέρος του β’ ορόφου και είχε διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι, αφιερωμένο στον Άγιο Κύριλλο.

Με αυτό τον τρόπο τιμήθηκε η μνήμη του Μητροπολίτη Πατρών Κυρίλλου, ο οποίος 30 χρόνια νωρίτερα είχε οραματιστεί την ίδρυση του Πτωχοκομείου Πατρών και είχε βάλει τις βάσεις για ένα ίδρυμα πραγματικά πρωτοποριακό, για τα δεδομένα της εποχής.

Για περισσότερα από 60 χρόνια το παρεκκλήσι παρέμεινε στον β’ όροφο του κτηρίου έως το 1968, οπότε ο Μητροπολίτης Πατρών, Κωνσταντίνος, εγκαινίασε τον σημερινό Ιερό Ναό του Αγίου Κυρίλλου, στον περιβάλλοντα χώρο του Πτωχοκομείου Πατρών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, μετά την αρτοκλασία, θα ακολουθήσει μπουφές με καφέ και γλυκά, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, στις εγκαταστάσεις της Αλέας.