Μητσοτάκης στο Μόναχο: Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης – Ζωτικής σημασίας η προστασία τους

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα στο Μόναχο, συνάντηση με τον Προέδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Mάνφρεντ Βέμπερ και στη συνέχεια ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης». Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μια σύντομη συνομιλια με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ενώ συναντήθηκε και με τον Επίτροπο Έτινγκερ με τον οποίο συζήτησε τις προτάσεις για το νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ΕΛΚ για τη συμπαράστασή του στη ΝΔ και έθεσε το θέμα της ασφάλειας των συνόρων σημειώνοντας με έμφαση ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. «Προσβλέπουμε στην ξεκάθαρη στήριξη του ΕΛΚ στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των συνόρων που θα προστατεύει τα σύνορα» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κατάσταση είπε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν και ότι οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Αναλυτικά στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Σε ευχαριστώ Μάνφρεντ για τα καλά σου λόγια. Σε ευχαριστούμε για τη διοργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και να μοιραστούμε πρακτικές αλλά και να μάθουμε από τις εμπειρίες μας στις χώρες μας.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη σου στη Νέα Δημοκρατία, για τα ενθαρρυντικά σου λόγια αλλά και για την πολύτιμη συμβολή σου στο σχέδιο μας για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Ορθώς επισήμανες ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχουμε μάλιστα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό. Αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα πράγματα αλλάζουν. Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Και αντιλαμβάνονται ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να είναι τμήμα της μεγαλύτερη (ευρωπαϊκής) πολιτικής οικογένειας.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενισχύει το αναπτυξιακό σχέδιο μας. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω σήμερα το πρωϊ με τον Επίτροπο Έτινγκερ τις προτάσεις για το νέο προϋπολογισμό, να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. πριν τις ευρωεκλογές αλλά και να επισημάνω συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες στις οποίες το συμφέρον της Ελλάδος ευθυγραμμίζεται με το συμφέρον του ΕΛΚ: πως θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη, πως θα φροντίσουμε να διαχυθούν σε όλους τα οφέλη της ανάπτυξης, πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, πως θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων αλλά και την ψηφιακή επανάσταση.

_DIM9911

Αλλά, επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στην ασφάλεια. Η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Έχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδος. Και προσβλέπουμε στην ξεκάθαρη στήριξη του ΕΛΚ στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των συνόρων που θα προστατεύει τα σύνορα και θα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές οι οποίες στην περίπτωση της Ελλάδος ενδέχεται να συμπέσουν και με τις εθνικές εκλογές. Και φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη μέρα για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και για την πολιτική μας οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σας ευχαριστώ πολύ».