Για πρώτη φορά: Ο Τσίπρας δεν ενημερώνει πλέον την ΚΟ για φόρους, λιτότητα και περικοπές

Η αναταραχή που καταγράφηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «μασάζ» που έκανε στους βουλευτές ο κ. Τσακαλώτος και λοιποί υπουργοί, εν’ όψει της ψήφισης των νέων μέτρων από την Βουλή, αντιμετωπίζεται… εθιμικά από το Μέγαρο Μαξίμου…

Το οποίο και απέκλεισε με την μία και κατηγορηματικά την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί μετά την «γκρίνια» βουλευτών όλων των τάσεων, ότι θα υπάρξει πρίν κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, νέα συνεδρίαση της ΚΟ, την οποία και θα ενημερώσει αναλυτικά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όπως ζήτησαν οι βουλευτές.

Η «γκρίνια» που υπήρξε από πλευράς των βουλευτών, εκτιμάται και… κατατάσσεται στο γνωστό σενάριο «το κόμμα, είναι πιο… αριστερό από την κυβέρνηση που αναγκάζεται σε ελιγμούς…». Που μπορεί να έχει τις όποιες επικοινωνιακές επιπτώσεις του, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην συσπείρωση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων…

Ο κ. Τσίπρας, είναι απολύτως σίγουρος ότι πέρα από τις διαμαρτυρίες για τις περικοπές των συντάξεων, το αφορολόγητο, τους νέους φόρους και τα πρωτοφανή πλεονάσματα (που δεν ζήτησαν οι δανειστές…) μέχρι και 5,2%, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση  το  κρίσιμο νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην «καθαρή έξοδο» να μην υπερψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Οι «ανήσυχοι» βουλευτές (μεταξύ των οποίων πρωταρχικό ρόλο έχει ο συγγνωστά αιρετικός κ. Νίκος Φίλης), δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις Τσακαλώτου και λοιπών υπουργών, και ζήτησαν επισήμως να συγκληθεί κανονικά η ΚΟ του κόμματος, για να την ενημερώσει προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

Να εξηγήσει ο ίδιος, δηλαδή, στους βουλευτές του (και στην κοινωνία…), γιατί αυξάνονται οι φόροι για να… μειωθούν από το 2020 και μετά, γιατί προβλέπονται πλεονάσματα μέχρι και 5,2%, τα οποία δεν ζήτησαν οι δανειστές, γιατί αφού, εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν πλεονάσματα δεν μπαίνει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων και των άλλων μέτρων σκληρής και παρατεταμμένης λιτότητας…

Μετά τις πιέσειςγια αναλυτική ενημέρωση από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, συνεδρίασε υπό τον κ. Ζαχαριάδη το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  και αποφασίσθηκε το ενδεχόμενο συνεδρίασης υπό τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.  Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ κ. Ζαχαριάδη στους δημοσιογράφους,  «μόλις κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα επανεξεταστούν οι εσωτερικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση στο εσωτερικό της ΚΟ»

Λίγη μόνο ώρα μετά τις δηλώσεις αυτές του κ. Ζαχαριάδη, το Μέγαρο Μαξίμου με… επίσημη διαρροή απέρριψε το ενδεχόμενο νέας ΚΟ και διεξοδική ενημέρωσή της από τον κ. Τσίπρα, και άδειασε πανηγυρικά τον διευθυντή της!

Κύκλοι του Μαξίμου, εξηγούσαν στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να ενημερώσει ο ίδιος τους βουλευτές, αλλά «έτσι όπως εξελίχθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν τα πράγματα, θα δοθεί η εντύπωση εσωστρέφειας και αναταραχής στο εσωτερικό του κόμματος, με αποτέλεσμα να δώσουμε τροφή στην αντιπολίτευση για κραυγές και συνθήματα…»