ΑΧΑΪΑ: “Τράβηξαν τ’ αυτί” στον Ανδρέα Μαζαράκη από τα κεντρικά της ΝΔ για “αντικαταστατικό” κόψιμο “αντιπάλου” στις εσωκομματικές εκλογές – Όλο το παρασκήνιο των άνωθεν παρεμβάσεων!

Για “αντικαταστατική” κίνηση, στη διανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων στα 9 μέλη της νέας ΝΟΔΕ Αχαΐας,  “κατηγορήθηκε” ο επανεκλεγείς της πρόεδρος Ανδρέας Μαζαράκης, που θέλησε να επιδείξει μετεκλογική πυγμή και ποιος είναι πλέον το “αφεντικό” κομματικά στο νομό, αλλά “σκόνταψε” στην Κεντρική Διοίκηση του κόμματος.

Η “απροκάλυπτη” – όπως χαρακτηρίστηκε από τον θιγόμενο –  απόφασή του να αφήσει εκτός θέσεων μόνο ένα μέλος, τον τ.τομεάρχη οικονομικών Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, προφανώς επειδή δεν συνέπλευσε μαζί του στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά με τον “αντίπαλό” του Ανδρέα Νικολάου, δεν πέρασε, μετά τις αντιδράσεις  του πρώτου, που ενόχλησε συν τοις άλλοις με τις πρόσφατες δηλώσεις για “αρουραίους ” στις κάλπες της τοπικής ΝΔ.

Ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης παρενέβη άμεσα και αφού νωρίτερα είχε ενημερωθεί ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου  του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκης   Στέλιος Πέτσας.

Επικοινώνησε με τον κ.Μαζαράκη και του ζήτησε να εφαρμόσει το καταστατικό όπως κι έγινε “κόβοντάς του τον αέρα” !

Έτσι υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση από την αρχική του απόφαση και τοποθέτησε τον Π.Ζαφειρόπουλο Υπεύθυνο Εκλογικής Ετοιμότητας.

Όμως δεν εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου, προς τα ΜΜΕ που να διορθώνει το προηγούμενο, αλλά έκανε ανάρτηση στο facebook, κάτι που επίσης ενόχλησε την Αθήνα, που δεν αποκλείεται να το πράξει αυτή, μετά την εκ μέρους της επικύρωση της νέας σύνθεσης.   

Ο Π.Ζαφειρόπουλος έγραψε στο  facebook:

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς την κεντρική διοίκηση της ΝΔ που “εξήγησε” σε κάποιους ότι πρέπει να εφαρμόσουν επακριβώς το καταστατικό του κόμματος στην ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας και να δώσουν αρμοδιότητες σε όλους τους εκλεγμένους από την βάση του κόμματος χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες. Λοιπόν συνεχίζω από την νευραλγική θέση του υπευθύνου εκλογικής ετοιμότητας, καλό αγώνα !!!».

Οι  νέες θέσεις ευθύνης στη ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας  διαμορφώνονται ως εξής:

Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κλαουδάτος

Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Καρακίτσος και υπεύθυνος παραγωγικών φορέων

Γραμματέας: Αρίστη Ιγκλέση

Ταμίας: Νικόλαος Κατσουγκράκης και υπεύθυνος επιστημονικών φορέων

Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων: Ελένη Ταπεινού

Υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης: Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας: Ανδρέας Σπαλιάρας

Υπεύθυνη εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα: Αικατερίνη Πολυχρονοπούλου

Η προηγούμενη σύνθεση της ΝΟΔΕ είχε ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Καρακίτσος καθώς και υπεύθυνος παραγωγικών φορέων.

Β’ Αντιπρόεδρος: Άγγελος Κλαουδάτος καθώς και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης.

Γραμματέας: Αρίστη Ιγγλέση.

Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων: Ελένη Ταπεινού.

Υπεύθυνος επιστημονικών φορέων: Νικόλαος Κατσουγκράκης καθώς και ταμίας.

Υπεύθυνη εκλογικής ετοιμότητας: Αικατερίνη Πολυχρονοπούλου.

Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας: Ανδρέας Σπαλιάρας. Υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα: Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.

Μέλη: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος και Ανδρέας Νικολάου