Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο πρώην αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Μωυσίδης

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

Ο κ. Μωυσίδης, σε συνέντευξη Τύπου στην Εύξεινο Λέσχη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με τον συνδυασμό «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών», υπογραμμίζοντας πως «αυτή η δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, δεν έκαναν πολλά για την πόλη, σε θέματα όπως η ασφάλεια των πολιτών, το συγκοινωνιακό, το κυκλοφοριακό, καθυστερήσεις χρόνων στα έργα του μετρό, η καθαριότητα».

«Δεν φοβάμαι τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μπορώ να διαχειριστώ τα πράγματα καλά» είπε, προσθέτοντας: «δεν θέλουμε το χρίσμα κόμματος. Στήριξη θέλουμε από όλους και είναι ένα εγχείρημα στο οποίο χωράνε όλοι».

Άσκησε κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη τονίζοντας πως «έχουν γίνει σημαντικά λάθη». Σχολίασε την προσωπική στάση και τις δηλώσεις του δημάρχου, λέγοντας: «δεν μ’ εκφράζουν οι θέσεις του για το μακεδονικό. Για το θέμα των Ποντίων την πρόσφατη δήλωση του στην Τουρκία την χαρακτηρίζω τραγική. Δεν είναι απλός πολίτης, είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Με τη στάση του προκαλεί τους πολίτες».

Καταδίκασε ωστόσο την επίθεση σε βάρος του δημάρχου στον Λευκό Πύργο.

Η υποψηφιότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7:30 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, όπου θα αναλυθούν η σημερινή κατάσταση και η προοπτική του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης οι βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ