Sentosa: Στο… «νησί πίσω από τον θάνατο» η συνάντηση Τραμπ – Κιμ στις 12 Ιουνίου

Σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο νησί Sentosa της Σιγκαπούρης, το οποίο κάποτε ήταν στέκι…πειρατών θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Capella» στη νησί Sentosa.

Τo πολυτελές αυτό ξενοδοχείο είναι αποικιακού στιλ και,όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN,διαθέτει, μεταξύ άλλων, πισίνες και γήπεδα γκολφ.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βορείου Κορέας είχαν εξετάσει και άλλα ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη ως πιθανές τοποθεσίες για τη σύνοδο κορυφής, η οποία θα είναι η πρώτη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Βορειοκορεάτη ηγέτη,όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο.

Το νησί Pulau Blakang Mati

palau

Το θέμα της ασφάλειας ήταν η βασική ανησυχία για τους Βορειοκορεάτες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών,όπως υποστηρίζουν στο CNN πηγές της Πιονγιάνγκ υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, μπορεί οι συνομιλίες των δύο ηγετών να πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Capella, όμως οι δύο ηγέτες θα καταλύσουν σε άλλα ξενοδοχεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταλύσει πιθανότατα στο ξενοδοχείο Shangri-La, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο «St Regis Singapore», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Straits Times».

Το νησί Sentosa είναι ένα από τα 63 νησιά της Σιγκαπούρης.

Το καταπράσινο νησί έχει μία σκοτεινή ιστορία,όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC,επισημαίνοντας ότι κάποτε ήταν καταφύγιο πειρατών.

«Τον 19ο αιώνα το νησί Sentosa ήταν γνωστό την εποχή εκείνη ως Pulau Blakang Mati- μεταφράζεται ως το «νησί πίσω από το θάνατο»».

Στην ιστορική συνάντηση που αναμένεται να έχουν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο νησί Sentosa θα είναι παρών και ο φίλος των δύο ηγετών, ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής του NBA,Ντένις Ρόντμαν.Τα αμερικανικά ΜΜΕ περιμένουν με ανυπομονησία τη συνάντηση των τριών .