ΠΑΤΡΑ: Νέος θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα για την 43χρονη δασκάλα Μ.Ηλιοπούλου – Συνάδελφοί της και μαθητές μιλούν για τον άνθρωπο

Η εκπαιδευτικός Μαρία Ηλιοπούλου απεβίωσε σε ηλικία μόλις 43 ετών αφήνοντας πίσω της τα 3 ανήλικα παιδιά της Νικόλαο, Γεωργία και Γεράσιμο, τον σύζυγό της Σπύρο τους γονείς της Βασίλειο και Γεωργία Ηλιοπούλου και Νικόλαο και Νικολίτσα Γεωργοπούλου, τα αδέλφια της, συγγενείς και φίλους.

«Πότε θα έρθει η κ. Μαρία να μας κάνει μάθημα;».
Ηταν το εναγώνιο και συνεχές ερώτημα των μικρών μαθητών της  προς τον διευθυντή του σχολείου τους, τους τελευταίους 9 μήνες.
Χθες γράφτηκε ο επίλογος στη γενναία και αξιοπρεπή μάχη που έδωσε για τη ζωή της, από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο.

«Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Η πηγή της ζωής. Εξαιρετική εκπαιδευτικός και ιδιαίτερα αγαπητή» μας είπε ο διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Νικόλαος Οικονομόπουλος, όπου υπηρετούσε τον τελευταίο χρόνο η Μαρία Ηλιοπούλου.
«Είχα την τύχη να συνεργαστούμε και τα προηγούμενα έξι χρόνια στο 13ο Δημοτικό Σχολείο όπου ήμουν διευθυντής και φέτος στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για το λίγο χρονικό διάστημα βέβαια που ήταν μαζί μας. Η απώλειά της μας έχει συγκλονίσει καθώς η Μαρία διέθετε μία θαυμάσια προσωπικότητα και ήταν εξαιρετική δασκάλα. Να φανταστείτε ότι της αναζητούν ακόμα και οι μαθητές της από το προηγούμενο σχολείο».
Είναι η δεύτερη πρόωρη απώλεια που καλείται να ζήσει η οικογένεια της Μαρίας Ηλιοπούλου, καθώς πριν από χρόνια είχε θρηνήσει την απώλεια του μικρότερου αδελφού της Μάκη, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα Ρωμανού. Μάλιστα στη μνήμη του δόθηκε το όνομά του στο γήπεδο της περιοχής.
Σήμερα, πρόεδρος στην ομάδα είναι ο αδελφός του Νίκος. Το ΔΣ της ομάδας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου και σε όλα τα μέλη της οικογένειά του.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Ρωμανού.

Ιδιαίτερα συγκινητικά είναι τα λόγια που της απευθύνει ο Ν. Οικονομόπουλος ως αποχαιρετισμό εκ μέρους της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Πελοπόννησος.
«Ησουν ένας ώραίος άνθρωπος και η παρουσία σου μαγνήτιζε τους διπλανούς σου. Το χαμόγελό σου, η ανοιχτή καρδιά, η ευγένειά σου, το χιούμορ σου ήταν μερικά από τα χαρίσματά σου.
Ησουν ένας πανέξυπνος άνθρωπος, άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης, άνθρωπος της ειλικρίνειας. Το δημόσιο σχολείο σ’ ευχαριστεί για ό,τι μεγάλο, ωραίο και αληθινό έδωσες στους μαθητές σου. Ησουν μία άριστη δασκάλα, μία αξιαγάπητη δασκάλα από τους μαθητές σου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους σου.
Αγαπούσες τους μαθητές σου σαν να ήταν δικά σου παιδιά. Αλλά και οι μαθητές σου σε αγάπησαν πολύ, οι μαθητές σου σε ψάχνουν εδώ και εννέα μήνες συνεχώς. Οι μαθητές σου και οι γονείς τους δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ…
Η διοίκηση και τα στελέχη της εκπαίδευσης σε αποχαιρετούν με ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Θέλω να πω στα τρία σου παιδιά ότι πρέπει να είναι περήφανα για τη μάνα τους και να ξέρουν ότι η ίδια τους τελευταίους μήνες έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει κοντά τους. Δεν ήθελε να φύγει.
Μου είπε ότι θα σας προσέχει από εκεί ψηλά και θα είναι πάντα δίπλα σας.
Μαρία, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε και σε αγαπήσαμε, δεν πέθανες. Πεθαίνουν μόνο οι άνθρωποι που τους ξεχνούν.
Ολοι μας σου λέμε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Γυρνώντας το κεφάλι μας ψηλά θα σε βλέπουμε, γιατί εσύ ήσουν και θα είσαι το πιο λαμπρό αστέρι τ’ ουρανού».