(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συνέλευση του δήμου στην Εγλυκάδα – “Να βγουν όλοι μαζί στο δρόμο, στον αγώνα κατά της ανεργίας”

Να βγουν όλοι μαζί στο δρόμο και να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα κατά της ανεργίας και κατά των πλειστηριασμών σε βάρος των φτωχών λαϊκών οικογενειών, κάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης,  τους φορείς και τους δημότες του Ανατολικού Διαμερίσματος, στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και με θέμα την οργάνωση της νέας λαϊκής κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 17 Ιούνη, με βασική διεκδίκηση: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία»

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα πράγματα  το τελευταίο διάστημα πάνε προς το χειρότερο για τους ανέργους και τις οικογένειες τους. Νέα αντιλαϊκά μέτρα φωτιά έχουν προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, που αναγκάζουν τον λαό να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του.  Τα μέτρα που έχουν έρθει με πρόσχημα τα μνημόνια, όχι απλά θα μείνουν, αλλά προσθέτονται και άλλα!

Μιλούν για ανάπτυξη. Έκαναν και πριν μερικούς μήνες αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα, όμως όπως βλέπετε και μόνοι σας, τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τους άνεργους της πόλης μας.  

Αντίθετα οι μισθοί μειώνονται, η ανεργία αυξάνεται, οι επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν.

Από την 1η Μάη με νόμο υποχρεώνουν τους Δήμους να απαιτούν την είσπραξη των οφειλών προς αυτούς και να προχωρούν και σε πλειστηριασμούς. Εμείς δεν θα το κάνουμε.

Με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να προχωρούν στην διαγραφή των χρεών προς αυτούς, φτωχών λαϊκών οικογενειών, ανέργων, του κάθε ανήμπορου.

Σας καλώ να βγούμε όλοι από τα σπίτια μας. Ενωμένοι φορείς, σύλλογοι, σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, μαζικά, αγωνιστικά, να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όλα αυτά που οι κυβερνώντες έχουν αποφασίσει πάνω στην πλάτη του λαού.

Με την οργανωμένη παρέμβαση και τον αγώνα, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια, να αναχαιτίσει, ακόμα και  να αλλάξει συνολικά την πορεία των εξελίξεων…»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπρόσωπων συλλόγων και πολιτών, έγινε διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις.

Στην λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Αγίας Αλεξιώτισσας, Αγνάντι, Αρόης, Γηροκομείου, Ειρήνης και Φιλίας, Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας, Μακρυγιάννη, Μπεγουλακίου, Παγώνας, Παναγίας Αλεξιώτισσας, Περιβόλας και δημότες.

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:

-Σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη Κεντρικό Διαμέρισμα, 8.00 μ.μ. (Γραφεία Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, Φωκαίας 26).

-Πέμπτη 7 Ιούνη Νότιο Διαμέρισμα, 7.30 μ.μ. (Εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, στο Λαϊκό Στέκι).

-Παρασκευή 8 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Μεσσάτιδας, 7.30 μ.μ. (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Διαμερίσματος Οβρυάς, προαύλιο ιερού ναού Παναγίτσας).