(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Στην Αγία Λαύρα οι Καλαβρυτινοί του Πειραιά

Στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας τελέστηκε μνημόσυνο για τον π. Π. Γερμανό και τους αγωνιστές του 21′ με πρωτοβουλία της Ενωσης Καλαβρυτινών Πειραιά.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο ηγούμενος της Ι. Μονής π. Ευσέβιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της υπενθύμισης των πραγματικών γεγονότων, σε πείσμα όσων σύγχρονων ιστορικών αποβλέπουν στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας και της ιστορίας της Μονής.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κ. Χρονόπουλος, ο οποίος επανέλαβε και διαβεβαίωσε, εκ΄μέρους της Ενωσης, την πρόθεση κατασκευής ανδριάντα του π .Π Γερμανού στην Κλειτορία, όπως ήδη έχει γίνει στον Πειραιά, πάντα φυσικά με τη βοήθεια του δημάρχου Καλαβρύτων και του κ. Ν. Μαγκαφά, που επίσης ήταν παρόντες.Μνήμη και «συνείδηση έθνους» στην Αγία Λαύρα-Πρωτοβουλία Καλαβρυτινών Πειραιά (Φωτο)
Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, με αφορμή την πρόσφατη έπαρση του Τούρκου, Ταγίπ ερτογάν, που, όπως είπε, παρουσιάζει τον εαυτόν του ως απόγονο και συνεχιστή του Μωάμεθ του Πορθητή, τόνισε ότι «εμείς έχουμε την υποχρέωση να τιμούμε και να αναφερόμαστε σε σημαντικότερους ήρωες, που αγωνίστηκαν με πενιχρά μέσα, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό».
Στη λιτή εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της γενέτειρας του ιεράρχη, ο πρόεδρος της Ενωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήρης Τσενές, των Κλειτόριων Αττικής κ. Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, το μέλος της ομοσπονδίας «ο Αρχαίος Κλείτωρ» Κ. Κατσιάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών μέσων ενημέρωσης.