(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Συγκέντρωσαν 19 τόνους πλαστικού από καπάκια σε σχολεία

Γιορτάσαμε την 5η Ιουνίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ συγκεντρώνοντας 18.690 κιλά πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση.

Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε η δράση «Τα ΕΥΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που, για 4η συνεχή χρονιά, σχεδίασαν και συντόνισαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ.κ  Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους/τις Δ/ντές/τριες, Προϊστάμενους/ες των Σχολείων, τους/τις Εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες των 191 σχολείων της Αχαΐας που από κοινού προσπάθησαν για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία, αφού οι περίπου 19 τόνοι που συλλέχθηκαν θα διατεθούν προκειμένου να βοηθηθούν τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που επωμίστηκαν το «φορτίο» της μεταφοράς, προσπαθώντας πέραν των δυνάμεών τους, και ιδιαίτερα τους/τις κ.κ. Βλάχο Γιάννη, Παπασωτηροπούλου Κωνσταντίνα, Αντωνακοπούλου Ελένη, Μπακαστάθη Θανάση, Μπαλάση Νίκο, Ανδριοπούλου Γεωργία, Μπάντιο Δημήτριο. Ευχαριστούμε την κα Σκανδάμη Αθηνά, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και τους κ.κ. Κούτουλα Σωτήρη και Γιούπη Χρήστο για την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για τη χορηγία των φορτηγών μεταφοράς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την ολόπλευρη στήριξη.

Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να μεταμορφωθούν σε χρήσιμο και απαραίτητο εξοπλισμό ώστε μέσα από τη δυναμική συμμετοχή να υποστηρίξουμε τις ειδικές δομές της εκπαίδευσης.

Συγχαίρουμε όλους – σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς-  που συμμετείχαν και καταφέραμε να μετατρέψουμε 19 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον μας.

Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

 

Πηνελόπη Σακοβέλη & Ιωάννα Παπαϊωάννου