ΠΑΤΡΑ: Στο νοσοκομείο 10 μηνών παιδί από δάγκωμα σκύλου στο πρόσωπο – Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή

Με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπό του, από επίθεση σκύλου, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ένα κοριτσάκι δέκα μηνών από την Φωκίδα. Η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή γι’ αυτό και οι χειρουργοί του Καραμανδανείου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στην αντιμετώπιση των τραυμάτων του το διασωλήνωσαν προκειμένου να διακομιστεί σε νοσοκομείο των ΑΘηνών.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες σε περιοχή της Φωκίδας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος δέχθηκε επίθεση από σκύλο ράτσας πιτ μπουλ ο οποίος ανήκει στην οικογένεια.
Το βρέφος διακομίστηκε αρχικά για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όμως η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή, που διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Οι γιατροί του ΠΓΝΠ έκριναν αναγκαία την αντιμετώπιση από παιδοχειρουργούς, τους οποίους όμως στερείται, κι έτσι το παρέπεμψαν στο Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου, το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα έφερε διαμπερές τραύμα και είχε σπασμένη τη γνάθο. Οι χειρουργοί του παιδιατρικού νοσοκομείου προσπάθησαν να παράσχουν τη βοήθεια που μπορούσαν προκειμένου να καταστεί δυνατή η διασωλήνωσή του και να διακομιστεί στην Αθήνα για εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
@Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Aγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών, ένας 30χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από σκύλο, το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα. Ο σκύλος, ιδιοκτησίας ενός 53χρονου, επιτέθηκε και δάγκωσε τον 30χρονο στα χέρια, στα πόδια και στην κοιλιά.
Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 53χρονου ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο 30χρονος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε από το νοσοκομείο.