ΠΑΤΡΑ: Εντός του μήνα η απάντηση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου – Η συνάντηση Πελετίδη-Παπανάτσιου

Μετά τα μέσα Ιουνίου θα απαντήσει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στις προτάσεις και τις επισημάνσεις που της έθεσε η δημοτική αρχή της Πάτρας για το θαλάσσιο μέτωπο στην χθεσινή τους συνάντηση. Ουδέτερα τοποθετήθηκε ο Δήμος για το περιεχόμενο της, εκδίδοντας μια τυπική ανακοίνωση.
Οι πληροφορίες  θέλουν το τέλος της συνάντησης να βρήκε τις δύο πλευρές σε θετικό κλίμα, με εξαίρεση ορισμένες νομικές ενστάσεις που διατυπώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι συνόδευαν τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά.
Ωστόσο, από την εξέλιξη της συζήτησης διαφάνηκε ότι οι διαφορές ανάμεσα στο υφυπουργείο Οικονομικών και τη δημοτική αρχή μπορεί να είναι σε κάποιο βαθμό κρίσιμες, αλλά δεν είναι αγεφύρωτες.
Για παράδειγμα, ένα ζήτημα είναι ο χρόνος της παραχώρησης. Η Δημοτική Αρχή θέλει να της παραχωρηθεί η χρήση της αποχαρακτηρισμένης ζώνης του λιμανιού για 99 χρόνια, ενώ το υπουργείο κρίνει ότι ένα τέτοιο διάστημα είναι υπερβολικό.
Ενα άλλο ζήτημα προς επίλυση είναι η προτεινόμενη «αναστολή μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης και προς αποτροπή δυσλειτουργιών της διοίκησης, η επιβολή διοικητικών κυρώσεων και η λήψη των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία περί δημοσίων κτημάτων και αιγιαλού μέτρων προστασίας».

Πελοπόννησος