(ΦΩΤΟ)-ΔΕΜΕΝΙΚΑ: Λαμπρότητα στη θρησκευτική πανήγυρη των Αγίων Πάντων

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε φέτος η θρησκευτική πανήγυρις των Αγίων Πάντων στην περιοχή των Δεμενίκων στη Πάτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος κατέκλυσε το εορταστικό διήμερο όπως αυτό οργανώθηκε από τον εκπολιτιστικό σύλλογο της περιοχής “οι Αγίοι Πάντες” με πρόεδρο τον Αντώνιο Γκόλφη.

Αφού πρώτα ευλαβικά προσερχόταν στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων πληθώρα κόσμου ώστε να προσκυνήσει παρουσία του Αρχιμανδρίτη κ.Χριστόδουλου ευημέριου του Ναού την εικόνα των Αγίων Πάντων.

Στις 3 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων τελέστηκε ιερά παράκλησις σε όλους τους Αγίους με αξιοσημείωτη και ιδιαίτερη μνημόνευση στους μαθητές της περιοχής οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των Αγίων Λειψάνων με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών.Στο τέλος της λειτουργίας υπήρχε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού χορευτικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου και το χορευτικό της Βούντενης παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη κ.Γρηγόριου Αλεξόπουλου,του πρώην Νομάρχη κ.Δημήτριου Κατσικόπουλου,του δημοτικού σύμβουλου κ.Σπύρου Σκιαδαρέση και του Γεράσιμου Φεσιάν.

Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά για αυτό το λόγο και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρισταμένους. Μετά ακολούθησε γλέντι παρουσία πολλών χορευτικών στη πλατεία των Δεμενίκων με πολλές βραβεύσεις.

Συμμετείχαν τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων,του Φάρου Ποντίων Πάτρας,του Πείρου Αλισσέων,του δημοτικού Δεμενίκων,του λαογραφικού Έβρου,της Βούντενης και του συλλόγου Δεμενίκων.

Τέλος για πρώτη φορά σύλλογος και εκκλησία μαζί έκαναν κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα.Παρότι υπήρχε πανηγύρι θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου διοργανώθηκε μια σπουδαία καμπάνια με τίτλο “Ενα στα πέντε” παρουσία και επιμέλεια της συντονιστικής επιτροπής να παρουσιάζει η βουλευτής κ.Έλενα Ράπτη όπου είχε σχέση με τη προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση αφήνοντας άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους κατοίκους.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αρχιμανδρίτη κ.Χριστόδουλο,στον πρόεδρο Αντώνιο Γκόλφη για την ενέργεια τους αυτή να θίξουν παρότι εκδήλωση-γιορτή ένα τόσο σοβαρό θέμα.Σύμφωνα με πληροφορίες διανεμήθηκαν πάνω από 1500 dvd και prospect που αφορούσαν την πλήρη ενημέρωση των γονέων για την προστασία.Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στο θαυμάσιο αυτό έργο μας!

flashstars.gr