(Φωτο)-Αξέχαστη η εμπειρία του «The Bridge Experience 2018»

Πάνω από 600 δρομείς και περιπατητές «πλημμύρισαν» τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» την Κυριακή, 3 Ιουνίου στο The Bridge Experience 2018! Η εθνική μας γέφυρα – η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα της Ευρώπης – υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και ανάμεσα τους έτρεξαν δρομείς από την Γερμανία, τη Πολωνία και την Αυστραλία!

 

Ο ανταγωνισμός υπήρξε έντονος και δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που πάνω στον τερματισμό κρίθηκαν οι νικητές. Στα 6 χιλιόμετρα τρεξίματος πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Σπύρος Γκότζιας, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Γκανιάτσος και τρίτος ο Χρήστος Στεργιόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, πρώτη αναδείχθηκε η Μαρία Μπακιρτζόγλου και την ακολούθησαν η Θεοδώρα Χαραλάμπους και Διονυσία Σαμαντά.

 

Στα 10χλμ πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Τασόπουλος ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Ανδριόπουλο και Σταύρο Γιαννακόπουλο. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Βασιλική Παναγοπούλου και την ακολούθησαν η Μαρία Καραγρηγόρη και η Δέσποινα Παπαχαραλάμπους.

 

Στα 18χλμ ποδηλασίας είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας το Νίκο Παπαγγελή, παραποδηλάτη και αθλητή του Charity4U, ο οποίος προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, και έλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη!

Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο πέμπτος παραολυμπιονίκης του Ρίο 2016 στην κολύμβηση και ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Καρυπίδης ο οποίος το Σάββατο 2 Ιουνίου, μαζί με τον Adam Ocean Walker, τον έναν από τους 9 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν ολοκληρώσει τα 7 δυσκολότερα θαλάσσια περάσματα του πλανήτη, όπως η Μάγχη, το Βόρειο Κανάλι, το Γιβραλτάρ κ.ά., μίλησαν σε παιδιά και γονείς του Ναυτικού Ομίλου Πατρών για τις εμπειρίες τους!

 

Αξίζει να αναφερθεί πως στο φετινό The Bridge Experience έδωσαν το παρόν και οι «Lilly’s Warriors» η ομάδα που περπάτησε για καλό σκοπό με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την μικρή Lilly η οποία δίνει τον δικό της αγώνα στις ΗΠΑ.

 

Ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.τόνισε για την επιτυχημένη διοργάνωση: «Το δεύτερο κατά σειρά “BRIDGE EXPERIENCE” ήταν για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η απόδειξη της αταλάντευτης πεποίθησης της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», να προσκαλεί και να συνδιοργανώνει μεγάλα events που υποκινούν την αύξηση της επισκεψιμότητας στη Δυτική Ελλάδα, «Προορισμό Αριστείας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Το φετινό πολύ-αθλητικό event χάρισε στιγμές αθλητικής ευφορίας στους συμμετέχοντες και συμβάδισε στο κατάστρωμα της Γέφυρας με μία μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης για ένα κορίτσι της περιοχής που δίνει γενναία μάχη για τη ζωή.

 

 

Ο πήχης για το 2019 βρίσκεται ήδη ψηλά, δημιουργώντας απτές προϋποθέσεις διεθνούς εμβέλειας και προσκαλώντας χορηγούς που θέλουν, ξέρουν και μπορούν, να ενώσουν δυνάμεις για να «χτιστεί» μία διοργάνωση που θα στέλνει στον κόσμο εικόνα μιας Ελλάδας που «περνάει απέναντι»».

 

 

 

Μεγάλος χορηγός του The Bridge Experience 2018 ύπηρξε το  Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» που εγγυάται την ιδανική λειτουργία του οργανισμού κατά την άθληση αλλά και την αποκατάσταση, και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».

 

Η φιλοξενία και η θετική διάθεση από τη διοίκηση και το προσωπικό των ξενοδοχείων Achaia Beach & Patras Smart του Ομίλου Airotel ξεπέρασε τις προσδοκίες αθλητών και διοργανωω﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ωοσδοκo Patras Smart Φτών. ΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ience 2018 ύπηρξε το Φ
Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την ουσιαστική στήριξη από το Δήμο Πατρέων, της Τροχαίας Πάτρας & Ναυπάκτου καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Αχαΐας. Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή των εθελοντικών ομάδων Patrinistas και Έψιλον!

 

Για φωτογραφίες και αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα: www.thebridgexperience.gr.