ΠΑΤΡΑ: Εντάσεις και μηνύσεις στο Εργατικό Κέντρο – “Μαλλιά κουβάρια” οι παρατάξεις στο Συνέδριο – Έκρηξη της ΠΑΣΚΕ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες στην εξάμηνη αντιπαράθεση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Νωρίς το απόγευμα, μετά την λήξη του διημέρου συνεδρίου αντιπροσώπων που θέλησε να οργανώσει η προσωρινή διοίκηση, με αντικείμενο την εκκαθάριση του μητρώου και τον ορισμό Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών, μέλη του ΠΑΜΕ και της πρώην ΠΑΣΚΕ βρέθηκαν απέναντι με αποτέλεσμα, να απειληθεί νέα σύρραξη.
Προς το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, επρόκειτο να γίνει η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.
Και ενώ στο προεδρείο ήσαν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης με τον πρόεδρο Κώστα Σπανό (πρώην ΠΑΣΚΕ), τον Δημήτρη Αγγελόπουλο του ΠΑΜΕ και την Γιώτα Παναγοπούλου (συνδικαλιστρια και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), μέλη της ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής την πρώην πρόεδρο Σταυρούλα Παναγοπούλου, προσήλθαν στο ισόγειο του Εργατικού για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία.
Το σωματείο της κ. Παναγοπούλου και η πλειοψηφία των μελών της πρώην ΠΑΣΚΕ έχουν αποκλειστεί απο τις εκλογές και το συνέδριο με το αιτιολογικό ότι η εκλογή των αντιπροσώπων έγινε παράτυπα.
Τα μέλη του προσωρινού προεδρείου είχαν επιτρέψει την είσοδο στο χώρο του συνεδρίου στην κ. Παναγοπούλου μόνο το Σάββατο κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ενώ χθες δεν της είχε δοθεί κάρτα εισόδου στην συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ΕΚΠ.
Μέλη του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι εμπόδισαν χθες το μεσημέρι την είσοδο στο χώρο της πρώην προέδρου και των μελών της ΠΑΣΚΕ, με αποτέλεσμα σπρωξίματα και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Τελικά η δικαστική αντιπρόσωπος που ήταν στο χώρο δέχθηκε την ένσταση της κ. Παναγοπούλου κατά των διαδικασιών και του συνεδρίου αντιπροσώπων και τα μέλη της ΠΑΣΚΕ αποχώρησαν.

Μήνυση σε βάρος τεσσάρων ατόμων υπέβαλλε ο γνωστός συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μετά την “ανελέητη επίθεση, με γροθιές στο κεφάλι και στο θώρακα και κλωτσιές στα πόδια”, που όπως καταγγέλλει δέχθηκε.

 

Η ανακοίνωση καταδίκης της ΓΣΕΕ για την επίθεση στον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο αναφέρει:
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Με προπηλακισμούς, ύβρεις και βιαιοπραγίες, μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Με συμπεριφορές που δε συνάδουν με τους σκοπούς και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, ενορχήστρωσαν και εφάρμοσαν τη γνωστή επιχείρηση εκφοβισμού όποιων διαφωνούν μαζί τους.
Επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές της διορισμένης από το Δικαστήριο Προσωρινής Διοίκησης, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του έκανε – γι’ αυτούς και τη νοοτροπία τους – την «αδιανόητη» κίνηση αμφισβήτησης εκλογικών διαδικασιών, καταθέτοντας σχετική ένσταση.
Τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές, ορισμένων συνδικαλιστών και μη, δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που απομονώνουν όλους όσοι «ετσιθελικά» θέλουν να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων.
Όσοι έχουν στόχο να υπερασπίσουν, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων τα κεκτημένα και τα δικαιώματά τους, αλλά και τις καρέκλες τους.
Όσοι συνεχίζουν σ’αυτό τον ολισθηρό δρόμο, υπηρετώντας μόνο τη στρατηγική και την αντίληψη που ορίζει η κομματική τους γραμμή, είναι βέβαιο ότι θα απομονωθούν.
Το μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ήταν ξεκάθαρο. Πάνω από τα 2/3 των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων – μελών απαξίωσαν τις εργασίες και απείχαν από το επονομαζόμενο «εργατικό» συνέδριο.
Αυτό το μήνυμα οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να αναλογιστούν τελικά πόσο μακριά μπορεί να τους οδηγήσουν η βία και οι προπηλακισμοί.