Μνήμες και συγκρίσεις

Πολλοί σωστά ξεσηκώθηκαν οι πάντες για την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίου Μπουταρη. Άνανδροι, που καταπατώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολιτικού άνδρα να εμφανιστεί σε εκδήλωση, τον προπηλάκισαν και του επιτέθηκαν να τον χτυπήσουν.

Πολύ σωστά καταδικάστηκε από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία η πράξη αυτή,καθώς και από κάθε πολίτη που σέβεται τον διαφορετικό λόγο και υπερασπίζεται τους εκλεγμένους, γνωρίζοντας ότι μόνο μέσα από την κάλπη μπορεί να εκφράσει την δυσαρέσκεια του.

Όσοι έχουν μνήμη θα θυμηθούν βέβαια ανάλογα γεγονότα πριν πέντε η έξι χρόνια που «αυθόρμητοι» πολίτες είχαν επιτεθεί στον Δήμαρχο Πάτρας κύριο Δημαρά και Δημοτικούς Συμβούλους.

Εκείνο τον καιρό, δεν θυμάμαι να βρέθηκαν όμως (πλην ελαχίστων) υπερασπιστές της Δημοκρατικής τάξης, ούτε πολιτικοί φορείς να καταδικάσουν τις  αήθεις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τα μαδέρια στα Δημοτικά Συμβούλια, τις απειλές των «αγανακτισμένων» συμπολιτών πάνω από τα κεφάλια των Δημοτικών Συμβούλων, τους προπηλακισμούς στις καταθέσεις στεφάνων, τα γιουχαΐσματα και τις απειλές στις παρελάσεις.

Δεν θυμάμαι τους νυν υπερασπιστές του κυρίου Μπουταρη, να έχουν την ίδια συμπεριφορά που αρμόζει σε όποιον θέλει δια της βίας να καταλύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Βέβαια τώρα η αντιπολίτευση έγινε κυβέρνηση και οι μειοψηφίες έγιναν Δημοτικές Αρχές και «μαζέψανε» τους «αυθορμήτους» αγανακτισμένους. Όμως τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά δεν είναι κατά αποκοπή.’Η  τα έχεις η όχι.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Πατρέων

Γεώργιος Σιγαλός