(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο προπομπός του Φεστιβάλ Υγείας στο ΤΕΕ Δ. Ελλάδας

Με κεντρικό σύνθημα : “ΥΓΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Φόρα το μπλουζάκι – Γίνε χρήσιμος σε έναν ασθενή” πραγματοποιήθηκε μία σημαντική εκδήλωση – προπομπός του 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του ΤΕΕ Δ. Ελλάδας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, οι συλλογικότητες «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδος – ΕΕΑΣΚΠ» , «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Παράρτημα Πάτρας – ΕΛΕΑΝΑ», και «Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Αχαΐας– ΑγκαλιαΖΩ», γνωστοποίησαν στο ευρύτερο κοινό τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ της κοινωνίας των πολιτών οι οποίοι είναι ενεργοί σε θέματα υγείας.

Η συλλογική διοργάνωση που έγινε θεσμός, υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων καθώς και τη σημαντική υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. μέσω της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ».

Το φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 9 και 10 Ιουνίου στην Πλαζ ΕΟΤ και στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων. με τη συμμετοχή σωματείων και συλλόγων της Δ. Ελλάδας.

Σημαντική καινοτομία του φετινού φεστιβάλ είναι το επίσημο μπλουζάκι “HealthyMe – HealthyYou, LIFEISAFESTIVAL” το οποίο καλούνται οι πολίτες που συνειδητά θα το προμηθευτούν, να το χρησιμοποιούν, κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό στον κοινωνικό περίγυρο, ότι -όποιος το φορά- αναγνωρίζεται ως ένα μέλος της κοινωνίας πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθειά του σε έναν ασθενή συνάνθρωπο. Το μπλουζάκι θα πωλείται στον χώρο του φεστιβάλ στην ενδεικτική τιμή των 5€ το ένα, υπέρ της στήριξης της δραστηριότητας των διοργανωτριών συλλογικοτήτων.

 

Στην διάρκεια της προ-φεστιβαλικής ενημερωτικής εκδήλωσης το μπλουζάκι φόρεσαν οι Πανελλήνιες Πρωταθλήτριες : Αθηνά Ανδρουτσέλη (ΝΕΠ πόλο), Αθανασία Μεσσήρη και Αθανασία Διαμαντή (ΝΕΠ κολύμβηση) που βρέθηκαν στην αίθουσα του ΤΕΕ και τίμησαν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη δράση.

 

Στους σκοπούς του Φεστιβάλ που δεν είναι άλλοι παρά η καλλιέργεια πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης, θέτοντας την Υγεία στο επίκεντρο μιας κοινωνίας ενεργών & χρήσιμων πολιτών. αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους : η κ. Ανδρομάχη Σαλαμαλίκη – Πρόεδροςτης “Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, Νομού Αχαΐας – ΕΛΕΑΝΑ” και η Εθελόντρια του “Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Αχαΐας– ΑγκαλιαΖΩ” κ. Ελευθερία Θεοδωροπούλου.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν : η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων κ. Δημήτρης Πελεκούδας.

 

Στην τεράστια σημασία του Φεστιβάλ και στην ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε έναν ασθενή συνάνθρωπο, αναφέρθηκε ο Δ/ντης Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης.

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, μίλησε για την νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στον οργανισμό η Πρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδος – ΕΕΑΣΚΠ» κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου.

 

flashstars.gr