(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εγκαίνια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στο 50ο Δ.Σ – Δωρεά του “Νιάρχος”

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 08.30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, προσφορά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
Ο Διευθυντής του σχολείου κος Παναγιώτης Παπαδούρης τόνισε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τη στενή συνεργασία όλων των παραγόντων της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικών και γονέων, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στόχων, καταβλήθηκε προσπάθεια για την αναβάθμιση και βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου.
Επειδή η ψηφιακή παιδεία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην εκπαίδευση και η χρήση πολυμέσων αποτελεί βασικό εργαλείο για την υποστήριξη και ενίσχυση της μάθησης, προτεραιότητα υπήρξε η αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου το οποίο λειτουργούσε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές παλαιάς τεχνολογίας, οι οποίοι τίθονταν συχνά εκτός λειτουργίας δυσχεραίνοντας το έργο της διδασκαλίας.
Ως επιστέγασμα της προσπάθειας, τον Ιανουάριο του 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποδέχθηκε αίτημα του σχολείου και ενέκρινε δωρεά για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Εργαστηρίου της Πληροφορικής, ώστε οι μαθητές να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Μετά τις αναγκαίες διαδικασίες και ενέργειες, τόσο για την υλοποίηση της δωρεάς, όσο και για την τοποθέτηση συμβατικών και ηλεκτρονικών συστημάτων στο συγκρότημα του σχολείου, με σκοπό την ασφάλεια του νέου εξοπλισμού, οι μαθητές πλέον χρησιμοποιούν το νέο Εργαστήριο Πληροφορικής εξοπλισμένο με Η/Υ τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, με υλικό που προήλθε είτε με την αναβάθμιση υπολογιστών είτε από άλλες δωρεές, εγκαταστάθηκαν Η/Υ συνδεδεμένοι με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.
Στόχος της σχολικής κοινότητας είναι ο πλήρης εξοπλισμός με συστήματα προβολής όλων των αιθουσών διδασκαλίας για την απρόσκοπτη εκμάθηση και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή διδακτική πρακτική.Πάτρα:Εγκαίνια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού  στο 50ο Δ.Σ (Φωτο)
Ο Διευθυντής του σχολείου, παραδίδοντας αναμνηστική πλακέτα στην εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σχολικής κοινότητας, καθώς και την ελπίδα ότι η ευγενική του χειρονομία θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και θα παρακινήσει και άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν προς την ίδια κατεύθυνση. Θέλουμε να γνωρίζετε, τόνισε, ότι αυτή η αξιέπαινη και πολύτιμη δωρεά στο μέλλον της πατρίδας μας, στα παιδιά μας, θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και θα συμβάλλει στην αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών. Ευχήθηκε, τέλος, το ΙΣΝ να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο για πάρα πολλά χρόνια στην Ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κα Σταθακοπούλου Αρίστη, η εκπρόπωπος του Δήμου Πατρέων, δημοτική σύμβουλος κα Λέκκα Ελένη, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Π/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κος Μπαρής Θεόδωρος, ο Διευθυντής Π/θμιας Εκπαίδευσης Αχαίας κος Πασσάς Ευάγγελος, ο σχολικός σύμβουλος κος Αγγελόπουλος Ηρακλής, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.